ATP

Gde ja da se poredim sa Novakom Đokovićem: Janik Siner smatra da je još uvek daleko od dostignuća srpskog asa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 15:04
Novak Đoković i Janik Siner na polufinalnom meču u Vimbldonu Guliver
Novak Đoković i Janik Siner na polufinalnom meču u Vimbldonu

Janik Siner ima sezonu iz snova. Mladi italijanski teniser (22) osvojio je nekoliko velikih turnira prošle i ove godine, među kojima je i Australijan open, pa ga ljubitelji "belog sporta" sve više vide kao naslednika Novaka Đokovića, ali...

Momak iz San Kandida smatra da je još uvek daleko od, po mnogima najboljeg tenisera svih vremena. 

Janik Siner trenutno se nalazi u Madridu, gde očekuje početak turnira iz serije 1000, a uoči starta Mastersa govorio je za španske medije.

Jedno od pitanja koje je dobio u intervjuu za "Punto de Brejk" glasilo je - da li je on trenutno najbolji igrač na svetu? A, odgovorom je pokazao koliko ima poštovanja prema velikim rivalima.

"Teško je odgovoriti na to pitanje. Uvek gledamo aktuelni trenutak. Mislim da ne mogu da se poredim sa Đokovićem i svim što je uradio. Imam veliko poštovanje prema njemu, kao što imam i prema Karlosu, koji je osvojio više titula od mene. Trudim se da igram svoj tenis, da dam sve od sebe i vidim šta mogu da postignem."
 

 

 

Prisetio se Siner i trenutka kada je prvi put ugledao Rafaela Nadala. Bilo je to u Rimu pre sedam godina kada je bio samo tinejdžer, a iskustvo je bilo "neverovatno".

"Kada sam imao 14 ili 15 godina, prvi put sam otišao u Rim i video ga kako trenira. Prvi put sam ga video uživo, bilo je neverovatno. Mogao sam da vidim taj intenzitet. Isti je i danas. Strast ga održava, sjajno je što ga i danas mogu videti", zaključio je italijanski as.

U prvom kolu Madrida Janik Siner biće slobodan, dok ga u drugoj rundi očekuje duel protiv pobednika meča Lorenco Sonego i igrača koji se dokopa glavnog žreba kroz kvalifikacije.