Premijer liga

Hari Megvajer van terena do kraja sezone - Mančesterov problem u borbi za Evropu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 21:30
Fudbaler Mančester junajteda, Hari Megvajer Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Fudbaler Mančester junajteda, Hari Megvajer

Hari Megvajer, fudbaler Mančester junajteda i reprezentativac engleske, neće biti na terenu do kraja sezone usled povrede zadobijene na treningu, objavio je klub. 

Defanzivac "crvenih đavola" je uspeo da pod komandom Erika Ten Haga vrati samopouzdanje i postane stub odbrane ekipe koja se već sezonama muči u pokušaju da ostane kompetentna za trofej Premijer lige.

Njegov izostanak će svakako u mnogome uticati na igru kluba, a sigurno da će se odsustvo osetiti u finalu FA kupa, koje će Mančester junajted odigrati protiv gradskog rivala, Sitija. 

twitter/ManUtd

Hari Megvajer u dresu Mančester junajteda

Iako se navodi da će Megvajer biti spreman za natup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pitanje je da li će selektor engleske reprezentacije, Geret Sautgejt, želeti da vodi rovitog igrača na turnir koji sa sobom nosi velika očekivanja. Podsećamo da će spisak nacionalnog tima, nekadašnji trener Midlzbroa objaviti 21. maja, kada će nekadašnji fudbaler Lestera još uvek biti van terena. 

Veliku muku ima Ten Hag pred sobom. U grčevitoj borbi za Evropu, nimalo mu ne ide na ruku što je nekoliko veoma značajih igrača odstranjeno usled povreda. Na spisku igrača sa problemima se pored Megvajera nalaze Lisandro Martinez, Rafael Varan, Mejson Maunt, Kazemiro i Luk Šo. 

Mančester junajted je trenutno osmoplasirana ekipa Premijer lige sa 54 poena, a od mesta u Ligi konferencije, koje trenutno zauzima Njukasl, deli ga dva boda. 

 

Standings provided by Sofascore