NBA

Analiza prve utakmice Denvera i Minesote: Nagetsi ne uspevaju da pronađu "brzinu", Vulfsi gladni i talentovani

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

05.05.2024 15:42
Detalj sa prve utakmice Denvera i Minesote Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Detalj sa prve utakmice Denvera i Minesote

Kakav spektakl! Već u prvoj utakmici serije, dobili smo sve čemu smo se nadali. Fantastične odbrane, sjajni potezi, požrtvovanje, tenzija, neizvesnost - zaista sjajan meč.

Minesota je na kraju slavila, došla do strašno važnog brejka i povela u seriji protiv aktuelnih šampiona, 99:106.

Denver ne uspeva da pronađe "brzinu" koja ih je krasila prošle sezone i ako se situacija ne promeni, gladna i talentovana ekipa Minesote mogla bi da prekine snove o odbrani titule.

Ocene Minesote

Entoni Edvards - 9,5

Od penzionisanja Majkl Džordana, Entoni Edvards je nešto najbliže letećem visočanstvu. Sinoćnja utakmica samo je nova potvrda toga. Neverovatno je da ovaj momčić prikazuje sve ovo sa samo 22 godine. Druga uzastopna utakmica sa 40 ili više poena u plej-ofu, čime je postavio prvi igrač pomenutog starosnog doba kome je to pošlo za rukom još od 2001. godine i Kobija Brajanta. Samo u ovom pasusu pomenuli smo imena dvojice igrača koje mnogi smatraju nekim od najboljih u istoriji, što samo po sebi govori kako trenutno igra Entoni Edvards.

Džejden Mekdenijels - 7

0 faktor u napadu, ali je imao veliki defanzivni doprinos. Očekivali smo ga na Muriju, ali je taj zadatak preuzeo Edvards. Svakako, veoma kvalitetan, da li na lopti ili kao defanzivac na strani pomoći, uvek na nivou.

Rudi Gober - 8,5

Hm... Kako vam se sada čini "trejd" koji su Vulvsi napravili kako bi doveli Rudija Gobera u svoje redove? Tim Koneli je imao viziju, a ona je svakim danom sve bliža ostvarenju. Koneli je izgradio Nagetse, a sada i ekipu koja aktuelnim šampionima najbolje može da odgovori. Gober je bio fantastičan, defanzivni lider tima i najbolji odbrambeni igrač lige. Predstavljanje i na dalje ogromnu prepreku u reketu, iako Jokić relativno lako rešava direktne duele, košarka nije igra 1 na 1.

Majk Konli - 8,5

Majk je uvek spreman protiv Nagetsa. Uvek. 0 poena na poluvremenu, ali onda rafalna paljba, baraž u trećoj četvrtini, kada Denver obično "melje" protivnike, kao i bitna trojka u poslednjoj sekundi napada odlučujuće deonice. Na kraju dabl-dabl, 14 poena i 10 asistencija, vrhunska partija.

Karl-Entoni Tauns - 8

Napravio je ponovo nekoliko loših prekršaja i izveo sebe iz igre, ali je imao veoma bitan niz na startu drugog poluvremena koji je "savio" odbranu Nagetsa, rasteretio do tada preopterećenog Edvardsa i doneo Minesoti širinu.

Naz Rid - 8,5

Prvo poluvreme u potpunosti za zaborav, treća četvrtina nije mirisala na mnogo bolje, ali u poslednjoj je praktično doneo pobedu svom timu. Zvanično najbolji igrač sa klupe u čitavoj ligi sinoć je pokazao svoju vrednost. Čak 14 poena je postigao u poslednjoj deonici.

Nikil Aleksander-Voker - 7,5

Nije Kanađanin bio preterano uspešan ofanzivno, kao što je to znao da bude slučaj protiv Sansa, ali se, kada se god nalazi na terenu, radi o pravom ometaču, kvariocu protivničkih napada. Ukratko, defanzivna napast.

Kajl Anderson - 7

Pristojno izdanje Andersona, iako u ovom trenutku, u ovoj seriji, verovatno ne može da pomogne preteramo svom timu. Nisu Nagetsi dobar mečap za njega, pa će svaki minut kvalitetne epizodne uloge biti zlata vredan.

Monte Moris - 6,5

Nije Monte proveo dovoljno vremena na terenu kako bi napravio bilo kakvu razliku.

Ocene Denvera

Nikola Jokić - 8

Nikola Jokić je najbolji košarkaš na planeti i njegov doprinos će uvek biti prisutan, ali i kod njega postoje nivoi kvaliteta. Onaj prošlogodišnji, u ovom plej-ofu, još uvek nije dostigao. Jokić nije na istom stepeniku koncentracije i svesnosti, na kom je bio prošle godine u ovo vreme, kada su utakmice prolazile bez i jednog pogrešnog poteza. Jokić je, na protekle dve utakmice, zabeležio 13 izgubljenih lopti. Super-kompjuter još uvek ne radi u punoj snazi.

Majkl Porter mlađi - 7,5

Nastavio je u ritmu iz serije protiv Lejkersa, ali je doprinos bio sve manji kako je utakmica odmicala. U svakom slučaju, pristojna utakmica Portera, ali Nagetsima će trebati više od "pristojnog" kako bi savladali ovog protivnika. Posebno bitno ukoliko Džamala nastavi da muči povreda.

Kentavijus Kaldvel-Poup - 7

Edvards je napravio od Poupa neuticajnog defanzivca, što je baš redak slučaj. KCP parira brzinom, ali Ent je značajno snažniji, što je koristio u gotovo svakom napadu, pravio prednost ramenom i sigurno pogađao sa poludistance. Očekujemo od Kaldvel-Poupa da pronađe način i bar za nekoliko procenata uspori Edvardsa u narednim utakmicama.

Džamal Muri - 7,5

Ne igra Džamal ovaj plej-of najspremniji, to je evidentno, ali i u situacijama u kojima uspeva da napravi prednost ne donosi najbolje odluke. Prvi put u plej-of karijeri završio je poluvreme bez postignutog poena. Napravio je vrhunsku seriju u nastavku, ali Nagetsi nisu kapitalizovali.

Eron Gordon - 7,5

Uspešan u duelima sa Karl-Entoni Taunsom, ali i on sigurno može bolje, generalno gledano. Ostali igrači Minesote su mu pravili probleme. Sigurno je previše tražiti od njega da bude uspešan i protiv Edvardsa, ali moramo reći da je protiv Enta bio baš neučinkovit. Moraće u nastavku serije da pogodi par trojki, odbrana Minesote je previše dobra da bi se igralo bez te širine.

Kristijan Braun - 7,5

Najbolji defanzivac Nagetsa na sinoćnjoj utakmici, pa ako serija protiv Lejkersa nije bila za njega, ova definitivno jeste. Braun je jedini igrac Denvera koji ima potrebne alatke kako bi usporio Edvardsa. U situacijama u kojima Ent nije uspeo pik en rolom da ga "skine sa sebe", Braun je bio fantastičan i uštopovao je najboljeg igrača ovog susreta. Meloun će morati da mu pronađe svrhu u napadu, kako bi mogao da više vremena da provede na terenu zbog defanzivnih poseda.

Džastin Holidej - 7

Pristojno izdanje Holideja. Držao se defanzivno, u napadu igrao rezonski.

Redži Džekson - 7

Redžijev nalet je vratio Nagetse u život u prvoj četvrtini. Par vrhunskih defanzivnih poteza, koji su dali samopouzdanja i za dobru igru na drugom delu terena. Ostali nastupi na meču ni blizu nisu bili uspešni kao taj na startu.

Pejton Votson - 6,5

Nije mu Meloun dao previše minuta, svakako mnogo manje od očekivanog.