Evroliga

Petrušev opet povredio koleno: Dodatna dijagnostika odrediće dužinu pauze košarkaša Olimpijakosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 08:40
Filip Petrušev, košarkaš Olimpijakosa, ponovo mora na bolovanje Guliver
Filip Petrušev, košarkaš Olimpijakosa, ponovo mora na bolovanje

Pre samo nedelju dana, na prvenstvenom meču sa Promiteasom, Filip Petrušev se vratio u takmičarski pogon, a sada ga čeka nova pauza, samo je pitanje koliko će dugo opet povređeni košarkaš Olimpijakosa morati da provede na rehabilitaciji. 

Nešto manje od dva minuta pre meča četvrtfinalne serije sa Barselonom, centar grčkog tima krenuo je da zakuca loptu za novi koš, da bi se posle duela sa  Aleksom Abrineseom i Vilijem Ernangomesem stropoštao na parket i odmah posle nezgodnog pada, s bolnom grimasom, uhvatio za koleno. 

"Postoji zabrinutost, ali trenutno ne možemo da kažemo ništa više. Moraće da odradi testove i vidi o kakvoj se povredi radi", izjavio je Jorgos Bozikas, jedan od članova stručnog štaba Atinjana. 

 

 

U klubu se nadaju da povreda nije teže povrede i da će uskoro ponovo moći da računaju na strelca 12 poena u dobijenom duelu u Kataloniji (uz pet skokova i jednu ukradenu loptu), a takvom razvoju situacije nada se i selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, jer je sjajni centar važan šraf u igri aktuelnog vicešampiona sveta i bitak adut na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. 

Petrušev je pre oko mesec dana takođe povredio koleno, zbog čega je propustio finiš ligaškog dela Evrolige kao i nekoliko mečeva domaćeg prvenstva. Nadamo se da je ovog puta povreda blaže prirode i brže rešiva. 

Srpski centar dres grčkog velikana obukao je pred kraj prošle godine, pošto se pre toga, nezadovljan minutažom, rastao sa Filadelfijom i do daljnjeg odustao od NBA karijere.