NBA

Donovan Mičel brojao do 50, ali Klivlend nije izbegao majstoricu: Orlando ostao živ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 08:49
duel košarkaša Orlanda i Klivlenda u meču plej-ofa NBA koji je pripao Medžiku Tanjug/AP Photo/John Raoux
duel košarkaša Orlanda i Klivlenda u meču plej-ofa NBA koji je pripao Medžiku

Klivlendu je bio potreban "brejk", pa da u šestoj utakmici okonča četvrtfinalnu seriju plej-of mečeva Istočne konferencije NBA, ali se Orlando isprečio planovima gostiju, odbranio svoj teren i pobedom za 3:3 u ukupnom skoru odveo borbu u majstoricu - 103:96. 

Donovan Mičel dao je sve od sebe, ubacio velikih 50 poena u koš Medžika, ali kako jedna lasta ne čini proleće Kavalirsi moraju još da se pomuče za prolazak dalje, odnosno smisle način kako da ne dozvole žilavom protivniku da ih pretekne u iljnoj ravnini. Dok Boston čeka li čeka da mu se nacrta jedna od ove dve ekipe na putu ka finalu. 

 

 

Sve što nije uspeo na prethodna dva gostovanja, kada je ukupno ubacio 32 poen, Mičel je uradio noćas, ali nije dobio adekvatnu podršku ostatka tima, naročito u šutevima sa 6,75 metara, a zakazala je i timska skočnost. Fokus i preciznost u zadnjoj četvrtini, takođe, jer je Klivlend u nju ušao sa prednošću (75:78), a završio je sa sedam poena minusa. 

 

 

Ni Orlando nije bio previše tačan i tečan, međutim imao je sreću da Franc Vagner i Paolo Bankero imaju svoje veče. U prvom poluvremenu Nemac je igrao maltene sam protiv svih, a onda je u ključnim trenucima komandnu odgovornost preuzeo i odlično je izneo Amerikanac.

Na kraju je Vagner ubacio 26 poena, imao pet skokova i dve blokade, dok je Bankero ubacio 27 poena, imao osam skokova i četiri asietencije. U intermecu između njihovih fantastičnih sekvenci istakao se i Džejlen Sags, sa 22 poena i šest skokova. 

NBA, 1. kolo plej-ofa

Istočna konferencija

Orlando – Klivlend 103:96 (3:3 u seriji)

Indijana - Mivoki 4:2 

Njujork - Filadelfija 4:2

Boston – Majami 4:1

Zapadna konferencija

Dalas – LA Klipers 114:101 (4:2 u seriji)

Oklahoma – Nju Orleans 4:0

Minesota – Finiks 4:0

Denver – LA Lejkers 4:1