La Liga

Barselona traži intervenciju zbog nepriznatog gola Realu: Još traje "treće poluvreme" poslednjeg "El klasika"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 14:15
Đoan Laporta, predsednik FK Barselona, traži intervenciju španskog Suda Guliver/AP Photo/Joan Monfort, File
Đoan Laporta, predsednik FK Barselona, traži intervenciju španskog Suda

Poslednja epizoda čuvenog i planetarno popularnog fudbalskog serijala poznatog kao "El klasiko" završena je 21. aprila kasno uveče, tesnom pobedom Reala nad večitim rivalom Barselonom, ali "treće poluvreme" još traje.

I sve se više komplikuje, pa je tako predsedniku poraženog kluba, Đoanu Laporti, palo na pamet da sudskim putem zatraži video snimak nepriznatog gola Lamina Jamala i audio zapis razgovora VAR sudija tim povodom. 

Prvi čovek Katalonaca još od subote ponavlja da je drugoplasirani tim La Lige teško oštećen pomenutom prilikom, jer bi u 28. minutu poveo s 2:1 da je procenjeno da je lopta celim obimom prošla gol liniju "kraljevića", pa bi rivalu (makar u teoriji) bilo teže da se u drugom poluvremenu vrati iz minusa. 

 

 

Prvo je tražio intervenciju Fudbalskog saveza Španije, ali kako je ovaj odbio da stavi na uvid traženo odlučio je da se obrati višoj instanci, istovremeno tvrdeći da bi najpravičnije bilo da se ponovi najspektakularniji susret 32. kola prvenstva.

Posle kog aktuelni šampion ima čak 11 bodova manje od Reala i gotovo je nemoguće da sačuva tron u večitoj trci za domaće trofeje sa učesnikom polufinala tekuće Lige šampiona. 

 

Standings provided by Sofascore