Srbija na EURO 2024

Stevan Stojanović za Arena Sport: Verujem da će Babić biti spreman za EURO, Gudelj će biti u redu

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

14.05.2024 20:51
Stevan Stojanović, direktor A reprezentacije Srbije MN Press
Stevan Stojanović, direktor A reprezentacije Srbije

Našem fudbalskom nacionalnom timu predstoji okupljanje i putovanje u Nemačku na Evropsko prvenstvo koje će se održati od 14. juna do 14. jula. Iako nema mnoštvo problema, ljubitelji fudbala u Srbiji su se zabrinuli da na predstojećem turniru neće moći da gledaju Srđana Babića, koji se povredio na moskovskom derbiju njegovog Spartaka sa Dinamom. 

Mediji su isprva preneli da bi povreda mogla biti nezgodna, te da bi nekadašnji fudbaler Crvene zvezde mogao da usled peha propusti šampionata Starog kontinenta. Ipak, deluje da to neće biti slučaj!

Naime, Arena Sport je kontaktirala Stevana Stojanovića, direktora A reprezentacije Srbije, koji je otkrio da stanje našeg štopera nije toliko ozbiljno. Šta više, veliki su izgledi da Babić istrči na teren do kraja sezone.  

"Srđan Babić je bio na oporavku u Beogradu i otputovao je u Moskvu. Naš doktor je u svkodnevnom kontaktu sa njim. Oporavio se, i verujem da će biti spreman za Evropsko prvenstvo. Spartak čak i planira da Srđan igra neku od narednih utakmica do kraja sezone", istakao je popularni Dika. 

Guliver/Antonio Pozo

Srđan Babić u dresu svog nekadašnjeg kluba, Almerije

Potom se Stojanović dotakao i stanja našeg veznog igrača, Nemanje Gudelja, za koga su takođe postojale spekulacije da bi mogao izostati sa spiska selektora Dragana Stojkovića usled povrede. 

"U kontaktu smo i sa Gudeljom, radio je i vežbe odmah posle operacije i biće sasvim u redu. Imao sam i ja dve slične operacije, i posle 21. dana sam stao na gol, tako da znam o čemu se radi", dovršio je ohrabrujuće Stojanović. 

Guliver

Nemanja Gudelj ma meču La lige, u dresu Sevilje

Iako se moglo slutiti najgore, izgleda da ćemo gledati "Orlove" u punom sastavu. Srđan Babić naručito predstavlja važan šraf u Stojkovićevom sistemu. U dresu reprezentacije Srbije je nastupio osam puta i postigao jedan gol.