WTA

Nisam prevarant, niti sam uradili išta loše: Simona Halep još jednom o doping skandalu

komentari (0)

Izvor: tanjug

20.03.2024 11:41
Simona Halep Tanjug/AP Photo/Nathan Denette/The Canadian Pressile
Simona Halep

Rumunska teniserka, Simona Halep izjavila je da nikada u životu nije koristila doping i istakla da nije varalica, kao što su je optuživali prethodnih godina.

Halep je prošle noći poražena u prvom kolu WTA turnira u Majamiju od Paule Badoze iz Španije 1:6, 6:4, 6:3, nakon što se posle 568 dana vratila na teren zbog suspenzije.

Ruumunka je na US Openu 2022. godine bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a potom je prošlog maja optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu. Međunarodna agencija za integritet tenisa suspendovala je u septembru 2023. dvostruku Grend slem šampionku na četiri godine.

 

 

Sud za sportsku arbitražu (CAS) smanjio je početkom marta suspenziju Halep sa četiri godine na devet meseci, taj period od devet meseci suspenzije je istekao prošlog jula, a ona se u Majamiju našla nakon što je dobila specijalnu pozivnicu organizatora.

"Nisam uradila ništa loše, nisam varala. Nisam koristila doping. Mislim da je najbolje da pročitamo odluku CAS-a. To je bio kontaminirani suplement, to nije doping. Nikada nisam imala veze sa dopingom, nisam varalica", izjavila je Halep u Majamiju.

CAS je utvrdio da je rumunska teniserka imala pozitivan test na zabranjenu supstancu, jer je u organizam nenamerno unela kontaminirani suplement.

Danska teniserka Karolina Voznijacki kritikovala je odluku organizatora turnira u Majamiju da dodele specijalnu pozivnicu Simoni Halep.

"Mislim da bi takvi igrači morali da krenu sa dna, a ne da dobijaju specijalne pozivnice. Uvek sam želela čist sport i ovo se ne odnosi direktno na Simonu, ali ako neko namerno vara, ako je neko bio pozitivan na doping testu, onda bi trebalo da snosi posledice", istakla je Voznijacki.

Halep je 2018. osvojila titulu na Rolan Garosu, a godinu dana kasnije i na Vimbldonu. Rumunka je osvojila 24 titule u singlu, a bila je prva na WTA listi tokom 2017. i 2018. godine.