WTA

Dokazala sam istinu: Dvostruka grend slem šampionka ne skida osmeh sa lica nakon smanjenja suspenzije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.03.2024 18:57
Rumunska teniserka Simona Halep Laurent Gillieron/Keystone via AP
Rumunska teniserka Simona Halep

Rumunska teniserka Simona Halep izjavila je da se raduje povratku takmičenjima, nakon što je njena suspenzija zbog kršenja antidoping pravila sa četiri godine umanjena na devet meseci, prenose britanski mediji.

Međunarodna agencija za integritet tenisa suspendovala je Simonu Halep u septembru 2023. na četiri godine zbog kršenja antidoping pravila. Rumunska teniserka je bila optužena za dva doping prekršaja. Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) umanjio je juče suspenziju rumunskoj teniserki na devet meseci.

Halep je bila privremeno suspendovana od oktobra 2022. godine. CAS je naveo da je suspenzija rumunskoj teniserki istekla u julu prošle godine.

"Usred ovog putovanja punog izazova, moja nepokolebljiva vera u integritet istine i principe pravde bila je moj svetionik. Radujem se i nestrpljiva sam da okrenem ovu stranicu i ponovo se priključim takmičenjima uz novu snagu i obnovljenog duha. Uprkos zastrašujućim optužbama, dokazala sam da sam bila u pravu", napisala je Halep na društvenim mrežama.
 

 

 


Rumunska teniserka je na kraju zahvalila svom pravnom timu, sponzorima i navijačima na podršci. Halep je u karijeri osvojila 24 titule u singlu, a od toga dva grend slem trofeja.