WTA

Pomilovana Simona Halep za dve nedelje opet u borbi za WTA titule: Rumunka kreće od Mastersa u Majamiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 21:28
Simona Halep, rumunska teniserka Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File
Simona Halep, rumunska teniserka

U toku jučerašnjeg dana teniskim svetom odjeknula je vest da je Simona Helep dobila spor pred Sudom za sportsku arbitražu, da bi dva dana posle drastičnog skraćivanja višegodišnje suspenzije zbog dopinga ona sama, sva presrećna, objavila da će učestovati na Mastersu u Majamiju.

Kako je slavna i trofejna Rumunka već proživela devet meseci van profesionalnog tenisa, stekla je pravo da se vrati u WTA kolo, što će se desiti ranije nego što je iko očekivao, jer turnir serije 1.000 počinje za samo dve nedelje. 

"Presrećna sam da mogu da podelim sa vama da ću se za dve nedelje vratiti na WTA tur u Majamiju. Hvala turniru što mi je pružio ovu mogućnost, jedva čekam da se vratim!", istakla je Halep povodom dobijanja specijalne pozivnice od organizatora poznatog takmičenja. 

Halep je bivši broj 1 ženskog tenisa, a u karijeri je osvojila 24 titule, od čega dve s prefiksom Grend slem. Rumunki će meč u Majamiju biti prvi posle oktobra 2022. godine, kada joj je oduzeto pravo da igra mečeve, iako je od početka do kraja ostala pri tvrdnji da je nevina, odnosno da je krivica na drugoj strani.