WTA

Simona Halep na listi učesnika za US Open: Rumunka je i dalje pod suspenzijom zbog navodnog korišćenja dopinga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2023 10:21
Simona Halep na listi učesnika za US Open: Rumunka je i dalje pod suspenzijom zbog navodnog korišćenja dopinga Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Rumunska teniserka, Simona Halep našla se na listi učesnika za US Open koji će se od 22. avgusta do 10. septembra održati u Njujorku.

Iznenađenje je utoliko veće ukoliko se zna da je nekadašnja najbolja igračica sveta i dalje pod suspenzijom zbog sumnje da je koristila doping.

Njen poslednji turnir bilo je upravo Otvoreno prvenstvo Amerike prošle godine, posle kojeg joj je zabranjeno učešće zbog unošenja nedozvoljenih supsatanci u organizam.

Simona Halep je poslednjih godinu dana potrošila u borbi da dokaže nevinost i skine ljagu sa svog imena, a pre nekoliko dana je na društvenim mrežema objavila snimak kako trenira, što su mnogi protumačili kao ukidanje suspenzije.

Mada takvih informaciaj za sada nema u zvaničnoj formi, samo pojavljivanje jenog mena na listi učesnika za poslednji Gren slem u sezoni je dovoljan indikator da bi Rumunka mogla da dobije spor.