ATP

Simona Halep očajna nakon doping skandala: Još čekam na suđenje, ubijaju mi reputaciju!

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.05.2023 12:23
Simona Halep očajna nakon doping skandala: Još čekam na suđenje, ubijaju mi reputaciju! Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Rumunka Simona Halep kritikovala je Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) i Međunarodnu agenciju za integritet tenisa (ITIA) zbog novog odlaganja saslušanja, pošto je njeno saslušanje u vezi sa kršenjem antidoping pravila na Ju Es openu i treći put odloženo, prenose britanski mediji.

Simona Halep je u oktobru prošle godine suspendovana, pošto je bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Simona Halep se oglasila na društvenim mrežama i objavila da je razočarana što je njeno saslušanje ponovo odloženo.

"Čekam da mi sude od oktobra. U decembru sam konačno uspela, zahvaljujući stručnjacima, da pokažem da je deo suplemenata koje sam uzimala bio kontaminiran, zbog čega je test bio pozitivan. Tražila sam, kako propisuju antidoping pravila, brzo saslušanje, to je moje pravo, to piše u pravilima. ITF (ITIA) je tri puta odložila moje saslušanje, uskraćujući mi pravo da mi sudi Nezavisni sud i nedozvoljavajući mi da učestvujem na bilo kom turniru osam meseci", navela je rumunska teniserka.
 

 

 

Ona je propustila veliki broj turnira, a između ostalih i prvi grend slem sezone Australijan open. Ona neće igrati na Rolan Garosu i Vimbldonu.

"Da ne pominjem da ću izgubiti sve bodove i renking na WTA listi. Ne samo da ubijaju moju reputaciju, već i mene kao profesionalnog igrača, a o posledicama na moje mentalno zdravlje ni ne govorim. Ovo nepoštovanje pravila u vezi sa brzim saslušanjem na koje imam pravo je toliko nepoštovanje prema meni, da nemam reči...", istakla je Simona Halep.

Halep (31) je u karijeri osvojila 24 trofeja, a od toga dva grend slem trofeja. Ona je trenutno 34. teniserka sveta, a na prvom mestu WTA liste provela je 64 nedelja.