WTA

I Aleksandra Krunić ispala sa Australijan Opena: U drugom setu osvojila samo jedan gem protiv 51. igračice sveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 08:25
Aleksandra Krunić Guliver/AP Photo/Adam Hunger
Aleksandra Krunić

Nakon eliminacija Lasla Đerea i Dušana Lajovića, ućešće u prvom kolu Australijan Opena završila je i srpska teniserka Aleksandra Krunić koja je u Melburn stigla zahvaljujući "Zaštićenom renkingu".

Bolja od devojke rođene u Moskvi bila je 51. igračica sveta Klara Burel iz Francuske i to u dva seta nakon 67 minuta igre - 4:6, 1:6.

 

 

Specifičnost ovog meča ogleda se u tome da je u prvom setu viđeno čak sedam brejkova, od čega čak pet vezanih, ali je Francuskinja na kraju imala jedan više i zasluženo osvojla taj period meča.

Baš kao i prvom setu, Aleksandra je i u drugom povela sa 1:0, ali to je bilo sve što je uspela da uradi do kraja susreta, budući da je rivalka osvojila svih šest narednih gemova i obezbedila prolaz u nastavak takmičenja.

Krunićeva je u ovom trenutku 686. teniserka sveta i pokušava da se vrati na pravi put posle teške povrede i duge pauze, a najbolji plasman u karijeri bila joj je 39. pozicija u singl poretku koji je dostigla 2018. godine. 

Francuskinja će se u narednom meču sastati sa pobednicom duela Rebeke Marino iz Kanade i Džesike Pegule iz Sjedinjenih Američkih Država u kojem je Amerikanka kao peta igračica na WTA listi apsolutni favorit u odnosu na 182. igračicu na svetu.