ATP

Laslo Đere i Dušan Lajović završii učešće u Melburnu: Bolji od njih bili Francuz i Italijan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 08:05
Laslo Đere Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte
Laslo Đere

Srpski teniseri Novak Đoković i Miomir Kecmanović uspeli su da se plasiraju u drugo kolo Australijan opena nakon pobeda protiv hrvatskog tinejdžera, Dina Prizmića, odnosno japanskog predstavnika Josuke Vatanukija, ali Dušan Lajović i Laslo Đere nisu.

Drugi najboljeplasirani teniser iz Srbije, Laslo Đere eliminisan je na startu turnira u Melburnu od Artura Kazoa i to nakon velike borbe u pet setova - 2:3 (2.6, 7:6, 2:6, 6:3, 2:6).

 

 

Meč je trajao tri sata i 28 minuta, a dvadesetjednogodišnji Francuz je ostvario najvažniju pobedu u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Naime, 122. igrač sveta i nekadašnji finalista juniorskog izdanja Australijan Opena nikada u karijeri nije uspeo da trijumfuje na nekom Grend slem meču.

Da sve bude još bajkovitije za Kazoa, on je do glavnog žreba ovogodišnjeg izdanja Otvorenog prvenstva Australije stigao tako što je dobio specijalnu pozivinicu, takozvanu vajld kartu i iskoristio ju je onako kako je mogao samo da poželi, pa će se u drugom kolu turnira sastati sa pobednikom meča Holger Rune (Danska) - Jošihito Nišioka (Japan) koji je trenutno na programu.

Poraz je doživeo i Dušan Lajović od kojeg je bolji bio Đulio Zepjeri 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 7:6) i to za svega 149 minuta provedenih na terenu.

 

 

Italijanu koji trenutno zauzima 134. mesto na ATP listi ovo je takođe bila prva Grend slem pobeda u karijeri i nema sumnje da će napraviti značajan skok i približiti se grupi od 100 najbojih igrača na svetu.

Naredni protivnik mladog Zapjerija biće Britanac Kameron Nori, koji je savladao Peruanca Huana Pabla Variljasa 6:4, 6:4, 6:2.