ATP

Aleksandra Krunić ide na Australijan open 2024: Organizatori prvog sezonskog grend slema svrsta svrstali Srpkinju u glavni žreb

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 20:10
Srpska teniserka, Aleksandra Krunić, udara loptivu Guliver/AP Photo/Adam Hunger
Srpska teniserka, Aleksandra Krunić, udara loptivu

Spska teniserka Aleksandra Krunić igraće na Australijan openu 2024. godine, saopštili su organizatori uvodnog Grend slema svake sezone, pa i predstojeće. Naša "reketašica" ima tzv. zaštićeni renking i zato će sigurno ući u glavni žreb.

Naravno, pod uslovom da bude zdrava i prava u tom trenutku, odnosno u formi koju sama bude smatrala dovoljno dobrom za igranje na jednom od četiri turnira iz klase 2.000 (WTA bodova). 

 

 

Krunićeva je u ovom trenutku 686. teniserka sveta i pokušava da se vrati na pravi put posle teške povrede i duge pauze, a najbolji plasman u karijeri bila joj je 39. pozicija u singl poretku. Njega je dostigla 2018. godine. 

Osvajačica jedne profesionalne titule (u konkurenciji dublova) našla se tako među osam teniserki koje mogu da računaju na sigurno mesto u glavnom žrebu AO (14 - 28. januar). To jest, unapred su pošteđene kvalifikacija, ne računajući one najbolje.