WTA

Sabalenka će braniti pehar u Melburnu: Belorusikinja u finalu Australijan Opena

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.01.2024 11:54
Arina Sabalenka proslavlja plasman u finale Australijan Opena Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Arina Sabalenka proslavlja plasman u finale Australijan Opena

Beloruska teniserka, Arina Sabalenka plasirala se u finale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u polufinalu pobedila Amerikanku Koko Gof 7:6 (7:2), 6:4.

Meč je trajao jedan sat i 42 minuta, aovo je  bio sedmi međusobni duel beloruske i američke teniserke, odnosno treći trijumf Sabalenke, koja brani titulu na Australijan openu osvojenu pre godinu dana.

 

 

Obe teniserke su u prvom setu napravile po tri brejka, a pobednica ovog dela meča odlučena je u taj-brejku, koji je pripao Sabalenki rezultatom 7:2. 

U drugom setu igralo se gem za gem, a onda je Beloruskinja u devetom gemu napravila brejk i povela 5:4. Sabalenka je potom na svoj servis iskoristila drugu meč loptu i zasluženo je stigla do pobede.

Beloruskinja će u finalu prvog grend slem turnira sezone igrati sa pobednicom meča između Ukrajinke Dajane Jastremske i Kineskinje Ćinven Dženg.

Sabalenka brani titulu na Australijan openu, pošto je prošle godine u finalu savladala Kazahstanku Elenu Ribakinu 4:6, 6:3, 6:4.

Polufinalni mečevi u muškoj ketegoriji biće odigrani u petak ujutru, a prvi će na teren izaći branilac trofeja Novak Đoković i italijanski predstavmik Janik Siner čiji meč počinje u 04.30 časova posle ponoći.

Posle njih, na programu je drugi polufinalni duel između Danila Medvedeva iz Rusije i nemačkog tenisera. Aleksandera Zvereva koji je napravio veliko iznenađenje izbacivši drugog tenisera sveta, Karlosa Alkaraza, a taj meč neće početi pre 09.30 časova.