WTA

Šampionka Vimbldona ispala u Melburnu: Vondroušova poražena na startu Australijan Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 10:37
Marketa Vondroušova Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Marketa Vondroušova

Češka teniserka Marketa Vondroušova nije uspela da se plasira u drugo kolo Australijan opena, pošto je u prvom kolu u Melburnu poražena od Ukrajinke, Dajane Jastremske 0:2 (1:6, 2:6).

Prošlogodišnja šampionka Vimbldona i trenutno sedma igračica na WTA listi odigrala je najlabiju partiju u poslednjih nekoliko godina i za svega 77 minuta je poražena od 93. teniserke sveta.

 

 

"Ne želim da neko smatra kako pokušavam da tražim alibi za loš rezutat, ali pre početka Australijan Opena nisam mogla normalno da treniram jer sam bila povređena i to se odrazilo na moju igru. Tužna sam i razočarana, mada moram da čestitam rivalki koja je bila sjajna. Nadam se da ću u nastavku sezone biti mnogo bolja nego danas", rekla je Čehinja.

Plasman u drugo kolu Australijan Opena izborila je prošlogodišnja šampionka US Opena Amerikanka, Koko Gof, koja je savladala Slovakinju Anu Karolinu Šmidlovu 6:3, 6:0 i u drugom drugom kolu će igrati protiv sunarodnice Kerolajn Doulhajd.

Prolaz u drugu rundu takmičenja obezbedile su su i Ukrajinke Elina Svitolina i Marta Kostjuk, Ruskinje Anastasija Pavljučenkova i Anastasija Zaharova.