WTA

Danilovićeva silna, Stevanovićeva ispala: Polovičan uspeh kod srpskih dama u kvalifikacijama za AO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 08:14
Olga Danilović prošla je u drugu rundu Tanjug/AP Photo/Trevor Collens
Olga Danilović prošla je u drugu rundu

Dva od tri. To je učinak srpskih predstavnika na startu kvalifikacija za Australijan open.  Hamad Međedović je pobedio u prvom kolu, a kod dama imali smo polovičan uspen: Natalija Stevanović je izgubila, a u drugu rundu probila se i Olga Danilović. 

Srpska teniserka je u prvom krugu ubedljivom igrom eliminisala Irinu Šimanovič 2:0 (6:2, 6:0). U narednoj rundi Danilovićeva će igrati protiv Turkinje Zejnep Sonmez, 155. teniserke sveta. 

U prva tri gema protiv Šimanovič viđena su tri brejka, s tim što je Danilovićeva napravila jedan više. Tu stečenu prednost uspela je da sačuva. U drugom setu Olga je bila još ubedljviija, sa dva brejka je povela 4:0 i lako privela meč kraju. 

Natalija Stevanović je ispala u prvom kolu kvalifikacija i to od domaće tinejdžerke Maje Džoint, koja zauzima 573. mesto na WTA listi. Posle velike borbe u tri seta Stevanovićeva je položila oružje – 2:1 (6:3, 1:6, 7:5).

Prvi set je imao čak pet brejkova i završen je na konto Džointove. Posle jako dobre igre i lako dobijenog drugog seta činilo se da će Natalija opravdati zvanje favorita, ali Džoint se probudila u odlučujućem delu meča.

U trećem setu, sve do kraja, viđena je samo jedna brejk lopta, koju je Stevanovićeva odbranila kod 3:2. Ipak, u 12. gemu iako je imala 30:0, Natalija je popustila, sve poene do kraja gema je uzela Australijanka i tako došla do pobede.