WTA

Olga Danilović na 125. mestu WTA liste: Iga Švjontek neprikosnovena na čelnoj poziciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 09:44
Olga Danilović Tanjug/AP Photo/Trevor Collens
Olga Danilović

Kao 125. igračica na danas objavljenoj WTA listi, Olga Danilović je i dalje najboljeplasirana srpska teniserka, dok je Natalija Stevanović na 185. mestu, što je za dve pozicije bolje nego pre sedam dana.

Na čelnoj poziicji se i ove nedelja nalazi Poljakinja Iga Švjontek koja ima 10.105 osvojenih bodiva, a druga je Arina Sabalenka iz Belorusije koja ima 8.725.

 

 

Treća pozicija priada Amerikanki Koko Gof, četvrta na svetu je Elena Ribakina iz Kazakstana, a na petoj poziciji je još jedna teiserka iz Sjedinenih Američkih Država - Džesika Pegula,

Uns Žaber iz Tunisa je na šestoj poziciji i sa njom se završava spisak najboljih deset teniserki sveta koje su zadržale prošlonedeljni plasmna.

Pre sedam dana sedma igračica na WTA listi je bila Ćinveng Ženg iz Kine, ali je ona sada pala na osmo mesto, a ispred nje je Čehinja Marketa Vondroušova.

Grkinja Marija Sakari je napredovala za dva mesta i trenutno je na devetoj poziciji, dok je Jelena Ostapenko pala za jedno mesto i sada je deseta igračica na svetskoj rang listi.

To praktičnoznači da je sa liste 10 najboljih igračina na planeti ispala Karolina Muhova iz Češke koja za grčkom koleginicom zaostaje 273 bodova.