WTA

Olga Danilović 126. na svetu, Natalija Stevanović 183. igračica na WTA listi: Prva je i ove nedelje Iga Švjontek

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 09:37
Olga Danilović Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill
Olga Danilović

Iako je pala za jednu ozicuju na WTP isti i sada zauzima 126. mesto na svetu, Olga Danilović je i dalje najbolja srpska teniserka, dok je Natalija Stevanović druga na 183. mestu, što je za dve pozicije bolji plasman nego pre sedam dana.

Kada je sam krem ženskog svetskog tenisa u pitanju tu nema nikakvih promena. Najbolja je i dalje Poljakinja Iga Švjontek sa 10.105 poena, a prati je Arina Sabalenka sa 8.725.

Treća igračiva planete je Koko Gof iz Sjedinjenih Američkih Država, a iza nje slede Elena Ribakina iz Kazakstana i još jedna Amerikanka, Džesika Pegula.

 

 

Uns Žaber iz Tunisa je na šestoj poziciji, Čehinja Marketa Vondroušova je sedma, a zatim slede Ćinveng Ženg iz Kine, grčka predstavnica Marija Sakari i Letonka Jelena Ostapenko.

Zanimljvo je istaći da je nakon ispadanja Stefanosa Cicipsa iz Top 10 ATP liste Polsjka ostala jedina zemlja koja među deset najboljih na svetu ima predstavnike i u muškoj i u ženkoj konkurenciji.

Kod žena je već pomenuta Iga Švjontek koja je neprikosnovena na WTA listi, a kod muškaraca Hubert Hurkač koji zauzima osmu poziciju na ATP listi.