Novak Djoković

Novak Đoković najbolji sportista zemlje, Ivana Španović prva među sportistkinjama: Olimpijski komitet Srbije dodelio godišnje nagrade

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 21:10
Ivana Španović i Božidar Maljković, srpska atletičarka i predsednik OKS MN Press
Ivana Španović i Božidar Maljković, srpska atletičarka i predsednik OKS

Novak Đoković najbolji je sportista Srbije za 2023. godinu, dok je Ivani Španović ex Vuleta pripala ista takva nagrada u konkurenciji dama, očekivani je epilog tradicionalnog izbora nacionalnog Olimpijskog komiteta

Najbolji teniser sveta svih vremena tu laskavu krunu poneo je upravo zahvaljujući tome što je u poslednjih 12 meseci uzeo tri Grend slema, pa mu sada nema ravnog u toj kategoriji (24), a pri tom je potukao konkurenciju i na Završnom mastersu, odnosno još jednu sezonu završio na prvom mestu ATP liste.

Đoković je najbolji sportista Srbije bio još 2007, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015, 2018, 2019. i 2020. godine, a kako je bio sprečen da prisutvuje večeračnjoj ceremoniji pomenuto priznanje će mu naknadno biti uručeno. 

 

MN Press

basketaši Srbije

Ivana Španović (eks Vuleta) godinama vedri i oblači skokom udalj, a posle brdo medalja svih "boja" na svim velikim takmičenjima u njenoj impresivnoj karijeri uspela je da postane i svetska šampionka na otvorenom, skokom od sedam metara i 14 centimetara na prvenstvu u Budimpešti. 

Srpskoj carici "kraljice sportova" ovo je četvrto takvo proglašenje, što bi trebalo da joj bude samo stimulans više, kao i Đokoviću, da "odleti" visoko na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. 

Atletičarka Angelina Topić je naš najbolji mladi sportista, a za nagradu "Bobana Momčilović Veličković" izborila se juniorskim i seniorskim odličjima, dok je nagradu za najuspešniji ženski sastav izabrana ženska odbojkaška reprezentacija, kao aktuelni viceprvak Evrope. 

Basketaši su drugu godinu zaredom dobili priznanje za najbolji muški tim, dok je član ekipe svetskog i kontinentalnog šampiona, Strahinja Stojačić, dobio nagradu za najboljeg pojedinca u ekipnim sportovima.

 

MN Press

Boriša Simanić prima nagradu

Za najboljeg trenera izabran je Goran Obradović, kao desna ruka Ivane Španović. Teofej "Olimpijsko srce - General Đukić" dobio je košarkaš Boriša Simanić, koji je na Mindobasketu u Manili ostao bez bubrega.

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, sem rukovodstva OKS na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem, prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, selektor košarkaša Svetislav Pešič i drugi...