Novak Djoković

Đoković na mišiće savladao raspoloženog Mahača i plasirao se u drugo kolo Dubaija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 19:05
Đoković na mišiće savladao raspoloženog Mahača i plasirao se u drugo kolo Dubaija Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Posledice pauze od mesec dana su vidljive, ali Novak Đoković je na startu ATP turnira u Dubaiju došao do pobede nad Tomašom Mahačom sa 2:1.

Srpski as je zalečio povredu zadnje lože nakon osvojenog Australijan opena (desetog u karijeri) i trijumfom proslavio obaranje rekorda Štefi Graf po broju nedelja na prvom mestu. Đoković je u ponedeljak započeo svoju 378. sedmicu na čelu ATP liste, što je skoro sedam i po godina na tronu tenisa u muškoj konkurenciji.

Po setovima je bilo 6:3, 3:6, 7:6 u korist srpskog tenisera koji je meč dobio za dva sata i 28 minuta igre.

 

 

U prvom setu videli smo razmenu brejkova na početku, a onda je Đoković u petom gemu poveo 4:2 i rutinski priveo set kraju.

Drugi deo igre Mahač je počeo kao iz snova i poveo sa 3:0, Đoković nije uspeo da se oporavi i Čeh, koji je trenutno 130. teniser planete, je uveo duel u treći, odlučujući set.

Pri rezultatu 1:0 za Đokovića u trećem setu, Mahač je prilkom forhenda povredio šaku i bio je prinuđen da zatraži medicinski tajm-aut. Možda bi u većini slučajeva predao meč, ali sigurno je i on razmišljao da mu je ovo možda i jedina šansa da igra sa jednim od najboljih tenisera svih vremena. Ipak, pretrpeo je brejk koji je Srbin potvrdio i poveo 4:1.

Mahač se nije predavao, vratio je brejk i izjednačio na 4:4. Đoković je bio primoran da ubaci u sedmu brzinu, bez problema je osvojio naredni gem i potom napao servis rivala. Nije uspeo da izbegne taj-brejk u kome su detalji odlučili.

 

 

Došao je do prednosti od 5:1, potom sjajno riternirao za pet meč lopti. Prvu je iskoristio i došao do zaista spektakularne pobede.

U narednom kolu prvi reket sveta odmeriće snage sa Talon Griksporom iz Holandije, koji je u prvom kolu bio bolji od Konsana Lestjena posle tri seta.