ATP

Rafa neće biti najspremniji za Rolan Garos, ali on je zver, ne otpisujte ga: Karlos Moja najavio Nadalov povratak na teren

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 12:38
Rafa neće biti najspremniji za Rolan Garos, ali on je zver, ne otpisujte ga: Karlos Moja najavio Nadalov povratak na teren AP Photo/Mark J. Terrill, File

Zdravstveno stanje Rafaela Nadala jeste bolje, on hoće biti zdrav za učešće na Rolan Garosu, a i pored toga što je pitanje koliko će fizički biti spreman on je najbozbiljniji kandat za osvajanje turnira u Parizu, kaže njegov trener Karlos Moja.

Nekadašnji španski teniser koji vodi brigu o karijeri daleko poznatijeg i kvalitetnijeg zemljaka otkriva da oporavak ne ide po planu, ali da se povratak na teren očekuje uskoro.

"Ovo je veoma težak period za Rafaela Nadala. Svi znamo da je šljaka njegova omiljena podloga, da je ovo period godine kada bi trebalo najviše da uživa, a on je povređen. Bolno je gledati ga kako propušta velike turnire poput onih u Madridu, Barseloni i Monte Karlu", kaže Moja i dodaje:

"Naš cilj je Rolan Garos. Spremamo se za to i verujem da će Rafa biti spreman. Naravno, jasno nam je da pripreme neće moći da budu urađene na očekivan način kao svih ranijih godina, ali Nadal je prava zver i nemojte da ga otpisujete. Od njega uvek očekujete da bude najbolji kada je najpotrebnije".

Podsećanja radi, Rafael Nadal se povredio još tokom igranja prvog Grend slema u sezoni, Australijan Opena i od tada nije odigrao nijedan zvaničan meč. Španac je u nekoliko navrata odlagao povratak na teren, a kako sada stvari stoje biće spreman za Rolan Garos koji počinje 28. maja i traje do 11. juna.