ATP

Lajović nakon osvajanja Srpska opena: Najteži meč u poslednjih šest meseci, hvala publici i organizatorima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2023 18:00
Lajović nakon osvajanja Srpska opena: Najteži meč u poslednjih šest meseci, hvala publici i organizatorima Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

Srpski teniser, Dušan Lajović, osvojio je Srpska open, pošto je danas u finalu pobedio Rubljova 2:1 (6:3, 4:6, 6:4).

On je neposredno nakon meča, izjavio da je protiv Rubljova odigrao najteži meč u poslednjih šest meseci:

"Iskreno, bio je to najteži meč u poslednjih šest meseci. Osetio sam se iscrpljeno na 5:1 u trećem setu, malo mi se vrtelo u glavi, znao sam da je on veliki borac. Nekako sama uspeo da dobijem taj poslednji gem. Ništa nije išlo brzo, lopte su mi bile spore u tom gemu na kraju, ali na kraju sam srećan što sam osvojio titulu. Poslednju titulu sam osvojio pre četiri godine, dugo nisam bio u finalu. Očekivalo se dosta od mene, verovao sam u sebe", izjavio je Lajović po završetku meča.

Potom se zahvalio navijačima na podršci tokom trajanja turnira:

"Nisam mogao ništa bez vaše pomoći. Sjajno je igrati ovde pred vama. Hvala vam na podršci. Čestitam i Andreju na sjajnoj nedelji, žao mi je što se ovako završilo danas, hvala ti na sjajnom meču. Nadam se da ću te videti u nekom drugom finalu", poručio je Lajović, pa se zahvalio i organizatorima turnira u Banjaluci:

"Bilo je uživanje igrati sedam dana, hvala publici što je došla da nas podrži u ovom broju. Hvala vam od srca, bez vas ne bih podigao ovaj trofej. Hvala sponzorima, ljudima iz ATP i dirtektoru Đorđu Đoković, koji to radi već tri godine, ovo je najbolji turnir u poslednje tri sezone u Seriji 250. Hvala što ste me pozvali da igram ovde. Takođe, hvala ljudima u mom boksu, onima koiji su uz mene ne samo kad ide dobro nego i kad je teško. Ostali su uz mene, hvala što ste verovali u mene i moj tenis, ovo ne bi bilo moguće bez vas", zaključio je Lajović.

Rubljov je čestitao Lajoviću na osvajanju turnira:

"Hvala mom timu, drago mi je da delim sa vama sve. Srećan sam što je Lajović uzeo ovu titulu. Znam koliko si se mučio, bio si sjajan ove nedelje, pred domaćom publikom i porodicom, zaslužio si to. Hvala Đorđu (Đokoviću), ne znam čim sam to zaslužio od tebe, ali se zbog tebe poslednje dve godine osećam lokalcem! Veliko hvala. Takođe hvala i mom treneru, počeli smo da radimo ove godine, treće finale ove godine. Na kraju, hvala i vama što ste došli da nas bodrite", istakao je Rubljov.