ATP

Lajović posle preokreta i pobede nad Lajovićem: Bio sam na konopcima, gotov, ali sam uspeo da se vratim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2023 19:45
Lajović posle preokreta i pobede nad Lajovićem: Bio sam na konopcima, gotov, ali sam uspeo da se vratim MN Press

Dušan Lajović pobedio je nakon preokreta Miomira Kecmanovića rezultatom 2:1 (4:6, 7:6, 6:4) i plasirao se u finale Srpska opena u Banjaluci, gde će se za titulu boriti protiv branioca trofeja Andreja Rubljova.

Iako su već godinama na ATP turu, ovo je bio njihov prvi međusobni duel, a susret srpskih tenisera trajao je gotovo tri časa.

Miomir Kecmanović servirao je u drugom setu za prolaz u finale, ali nije uspeo da zabeleži pobedu na kraju. Lajović je smogao snage i došao do preokreta.

"Bio sam na konopcima, gotov, nekako sam se vratio, bili smo umorni fizički i mentalno, ali mislim da je bio to sjajan meč", rekao je Lajović.

Neće imati lak zadatak protiv Rubljova.

"Nema tajni sa Rubljovim, igrali smo par puta, nadam se da ću fizički uspeti da uživam. Andrej je u formi života. Iskreno nema tajni sutra, Andrej i ja često treniramo zajedno u Španiji, on je u životnoj formi, ali i ja igram sjajan tenis. Nadam se da ću se oporaviti za finale.“

Finale je u nedelju od 14 časova, uz direktan prenos na kanalima TV Arene sport.

"Kad je finale (smeh)? Hvala publici, izvukao sam se ovaj meč, Miša je taktički imao bolji set i po, uspeo sam da dođem do taj-brejka, u trećem setu je bila borba do samog kraja. Servis nije značio ništa koliko smo bili umorni“, zaključio je 70. teniser sveta.