ATP

Lajović posle pobede: Čak sam i ja u jednom momentu pevao "Nole, Nole" i tek onda shvatio da igram protiv njega

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

21.04.2023 18:59
Lajović posle pobede: Čak sam i ja u jednom momentu pevao "Nole, Nole" i tek onda shvatio da igram protiv njega MN Press

Srpski teniser, Dušan Lajović, napravio je možda i najveće moguće iznenađenje u svetu tenisa. Nadigrao je Novaka Đokovića u četvrtfinalu Srpska opena sa 2:0 u setovima.

On nakon meča nije umeo da sakrije emocije, a istakao je i da ovo nije očekivao.

"Preplavljen sam emocijama, ovo je najveća pobeda u mojoj karijeri, emocija je previše protiv Noleta koji je heroj naše zemlje i pobediti takvog igrača je nešto posebno. Imao je problem sa prvim servisom i laktom", rekao je Lajović i potom govorio na srpskom:

"Hvala pre svega i vama i publici i čak sam ja u jednom trenutku pevao 'Nole, Nole' i onda sam shvatio da igram protiv njega. Mislim da je današnji meč sa moje strane izvandredan, a s njegove ne baš i mučio se na šljaci i iskoristio sam greške da pobedim igrača njegovog kalibra. Najteža stvar za mene, bio sam na granici, ali sam uspeo da pobedim u ovakvoj završnici. Bila je ona brejk lopta kada sam napravio taktičku grešku... Mislio sam da ćemo ući u treći set. Nisam ovo očekivao, a igrao sam jako dobro u odlučujućim momentima", rekao je Lajović.

U polufinalu 70. reket sveta odmeriće snage sa boljim iz duela Kecmanović - Lehečka.