ATP

"Čika" Dimitrov ili mlađani Siner, može biti samo jedan: Majami dobija novog teniskog vladara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 09:55
Grigor Dimitrov, bugarski teniser, igra za Masters titulu sa Janikom Sinerom Guliver/AP Photo/Marta Lavandier
Grigor Dimitrov, bugarski teniser, igra za Masters titulu sa Janikom Sinerom

Kucnuo je čas da se posle senzacionalnog trijumfa Danijel Kolins, na Mastersu u Majamiju proglasi i šampion u muškom singlu, a odluka će pasti u večerašnjem finalu (21.00) Grigora Dimitrova i Janika Sinera.

Šestostruki osvajač turnira serije 1.000, Novak Đoković, naprasno je odustao od učešća, njegov prvi pratilac na ATP listi Karlos Alkaraz pao je na četvrtfinalnom ispitu, branilac titule Danil Medvedev zaustavljen je u polufinalu, pa će se publika sa tribina nakloniti Bugarinu ili Italijanu.

Vremešni Dimitrov (32) sjajno je odradio dosadašnji deo takmičenja u Sjedinjenim Američkim Državama, toliko sjajno da će se posle mnogo vremena vratiti u Top 10, dok će iz meseca u mesec sve maestralniji Siner (3) gledati da nastavi s gomilanjem trofeja.

 

 

Međusobni skor daje sitnu prednostu 22-godišnjaku sa Apenina, poznatom i kao sve češći kamen spoticanja za Novaka, jer je dobio dva od tri duela sa deceniju iskusnijim rivalom iz balkanskog dela Evrope.

Dimitrov je dobio njih prvi susret, 2020, kada je bio bolji na Mastersu u Romi (2:1), da bi Siner slavio oba puta prošle sezone. Najpre na Mastersu u Majamiju (2.0), a onda i na "nižem" turniru u Pekingu (2:1). 

Pomenuta Amerikanka, Danijel Kolins, sve je iznenadila trijumfom nad Elenom Ribakinom u finalu dama.