Novak Djoković

Sada i zvanično: Novak Đoković ne igra na mastersu u Majamiju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.03.2023 08:23
Sada i zvanično: Novak Đoković ne igra na mastersu u Majamiju Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Srpski teniser Novak Đoković neće igrati na predstojećem mastersu u Majamiju pošto nije dobio izuzeće za ulazak u SAD, izjavio je direktor turnira na Floridi Džejms Blejk, prenose američki mediji.

Blejk je rekao da Đoković nije dobio izuzeće za ulazak u SAD, uprkos naporima koje su uložili organizatori turnira, guverner Floride Ros De Santis i senatori Floride Marko Rubio i Rik Skot.

Đoković je potom odlučio da se povuče sa liste učesnika turnira na Floridi. Američki mediji podsećaju da prema važećim pravilima strani državljani koji nisu vakcinisani protiv korona virusa ne mogu da putuju u SAD.
 

"Pokušali smo da obezbedimo da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno izuzeće, ali to se nije dogodilo", rekao je Blejk, prenosi Tenis čenel.

Đoković je propustio i masters u Indijan Velsu, koji traje do 19. marta.

"Pokušali smo, ali ne može da igra. Isto smo imali i u Indijan Velsu, gde znam da je Tomi Has uradio sve što je mogao sa svojim saradnicima. Pokušali smo da dobije izuzeće. Đoković je naš najuspešniji igrač, ovde je trijumfovao šest puta. Nažalost, to nije u mojoj nadležnosti", zaključio je Blejk.