WTA

San postao java: Danijel Kolins najavila povlačenje iz tenisa, pa u 30. godini osvojila prvu Masters titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 08:28
Danijel Kolins, američka teniserka, zablistala pred kraj karijere Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Danijel Kolins, američka teniserka, zablistala pred kraj karijere

Danijel Kolins otelotvorila je staru mudrost "za prave stvari nikada nije kasno", jer je tek u 30. godini osvojila prvu Masters titulu u karijeri, čiji je završetak najavila za kraj sezone. Mada je s druge strane mreže reketom mahala kudikamo poznatija i daleko bolje rangirana Elena Ribakina (4. na WTA listi), Amerikanka je postala najslabije pozicionirana teniserka (53) na tronu uglednog turnira u Majamiju - 2:0 (7:5, 6:3). 

Prvi set joj je pripao posle brejka u 12. gemu, dok je u drugom ključno oduzimanje gema na servis Kazahstanke napravila u 8. gemu, kada je povela s 5:3 i iskoračila ka svom trećem i najvrednijem trofeju od kada se profesionalno bavi tenisom. Ipak, sve to je nije pokolebalo u obnardovovanoj nameri da se uskoro povuče iz tenisa i posveti rešavanju zadravstenog problema u borbi za potomstvo.

"Hvala svima na ovakvim pitanjima, nadam se da imaju pozitivnu konotaciju, ali ne nameram da menjam svoju odluku – ponovila 30-godišnja Amerikanka posle iznenađujućeg trijumfa protiv prošlogodišnje finalistkinje, Jelene Ribakine.- Znam da mnogo ljudi voli da gleda kako igram. Međutim, kao što sam više puta rekla, imam probleme sa zdravljem koji čine moji život van terena komplikovanim. Nadam se da će svi poštovati moju odluku jer je lične prirode", ponovo je objasnila Kolins.

Danijel je najbolji rejting ostvarila pre dve godine, kada ju je igranje finala Australijan opena vinulo na sedmo mesto, a na novoj WTA listi skočiće čak do 22. pozicije u svetskom singl poretku teniserki. 

"Za mene je ovo kao da je san postao java. Prva velika titula sa 30 godina, sjajni mečevi tokom obe nedelje, velika podrška na svakom koraku… Nikada neću sve ovo zaboraviti", puno je srce novoj teniskoj vladarki Majamija.