ATP

Trener Nadala smatra da će Španac biti spreman za AO: Rafa dobro trenira, imamo vremena na pretek

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.12.2023 13:14
Španski teniser Rafael Nadal AP Photo/Andy Brownbill, File
Španski teniser Rafael Nadal

Trener Rafaela Nadala, Karlos Moja izjavio je da španski teniser trenira veoma dobro otkako se oporavio od povrede kuka i dodao da veruje da će biti spreman za Australijan open, prenosi Skaj sports.

Nadal nije igrao od januara kada se povredio tokom meča drugog kola Australijan opena protiv Mekenzija Mekdonalda. Španski teniser je operisan u junu, a na teren bi trebalo da se vrati početkom naredne godine na ATP turniru u Brizbejnu.

"Rafa mora da krene od treninga, koji mu idu veoma dobro, do takmičenja. Nemoguće je imati iste uslove na treningu i u meču. Igrati na pet setova, pobediti, odmoriti se i vratiti se na teren dva dana kasnije... To je trenutno kod mene sumnja, posebno za grend slem. Ali imamo vremena, da Australijan open počinje sutra, to bi bio pravi strah", rekao je Moja za sajt ATP.

Australijan open biće održan od 14. do 28. januara naredne godine u Melburnu. "Ostalo je još mesec dana, pre toga je Brizbejn, zahtevni treninzi... Mislim da će ga sve do dovesti u poziciju da to izdrži. Ali sada se plašim", istakao je trener španskog tenisera.

Nadal je tokom 2023. prvi put posle 20 godina ispao iz 100 najboljih igrača sveta, a trenutno je 668. na ATP listi. Britanski mediji podsećaju da Nadal može da koristi zaštićeni renking jer zbog povrede nije igrao najmanje šest meseci. Moja je istakao da Nadal neće moći da izbegne teške protivnike u početnim fazama turnira i da mu je potreban dobar žreb kako bi ušao u ritam.

"Nikada nisam mislio da je Rafi potreban ritam, pošto je suviše dobar za to. Ali, sada je situacija drugačija", zaključio je Moja. Nadal je u karijeri osvojio 22 grend slem trofeja.