ATP

Bez Rafaela Nadala na Australijan Openu: Španac nije spreman za najteže izazove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.01.2024 10:32
Rafael Nadal Guliver/AP Photo/Tertius Pickard
Rafael Nadal

Povratak Rafaela Nadala na teniske terene je započet na odličan način sa dve pobede, ali je sve to pokvario poraz od Džordana Tompsona. Australijski teniser je savladao Nadala u četvrfinalu turnira u Brizbejnu i tako izazvao neka pitanja pred početak prvog Grend slem turnira u sezoni. Ipak, sada je zvanično nekadašnji svetski broj jedan neće igrati na Australijan Openu!

Španac se požalio na bolove nakon meča sa Tompsonom, i izjavio kako nije siguran da će nastupiti na prvom Grend slemu u sezoni. Sada je sigurno da ga nećemo gledati u Melburnu.

 

 

"Zdravo svima, tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn otišao sam na magnetnu rezonancu koja je pokazala mirko rupturu mišoća, ne na istom delu na kojem je postojala povreda, što su dobre vesti. Trenutno ipak nisam spreman da se takmičima na maksimalnom nivou koji podrazumeva mečeve od pet sezova. Letim nazad za Španiju gde ću ići kod doktora i dobiti adekvatnu terapiju i odmoriti se", napisao je Nadal na društvenim mrežama.

Podsetimo se, španski teniser je upravo nakon Australijan Opena prošle sezone završio sezonu usled povrede. Tokom leta 2023. godine je operisao kuk, radio naporno na povratku ali ipak još uvek nije spreman za najteže izazove. On je turnir u Melbrunu osvajao dva puta, prvo 2009. a zatim i 2022. godine.