ATP

Bol jeste manji, ali je i dalje prisutan: Nadal možda i ne zaigra na Australijan Openu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2023 08:35
Bol jeste manji, ali je i dalje prisutan: Nadal možda i ne zaigra na Australijan Openu Tanjug/AP Photo

Povratak Rafaela Nadala na teren se očekuje na prvom Gren slemu u sezonu, Australijan Openu, teniski svet se sprema za njegov pootencijalni sudar sa Novakom Đokovićem, ali do tog susreta u Melbunu možda i ne dođe.

Naime, španski teniser još nije definitivno potvrdio da će biti deo prvog velikog turnira u 2024. godini, budući da još ne zna da li će biti dovoljno spreman.

 

 

"Radim i pripremam se tako kao da ću u januaru biti deo Australijan Opena, ali u ovom trenutkuto ne mogu da tvrdim. Istina je da osećam mnogo manji bol tokom igre nego što je to bilo ranije, ali on je i dalje tu i ne dozvoljava mi da budem na maksimumu.", poručio je iskusni Španac.

Prema njegovim rečima, tek kada bude odradio nekoliko treninga bez ikakve nelagode moći će definitivno da kaže kada se vraća na teren.

"Dobra je stvar da mogu da se izlažem većim naporima nego ranije i to je veoma značajno za moje mentalno zdravlje. Ipak, tek kad ne budem imao nikakav bol ću moći da dam tačnu procenu o povratku na teren. Moram da dam vremena sebi da se što bolje spremim", poručio je Nadal.