ATP

Nadal u četvrfinalu Brizbejna: Prvi put među osam najbojih na nekom ATP turniru još od Vilmbldona 2022. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 11:41
Rafael Nadal Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Rafael Nadal

Španski teniser, Rafael Nadal savladao je Australijanca Džejsona Kublera i plasirao se u drugu rundu turnira u Brizbejnu – 2:0 (6.1,6:2).

Ovim trijumfom iskusni Španac se 221. put u karijeri plasirao u četvrtfinale nekog ATP turnira, a prvo od Vimbldona 2022. godine, budući da je celu prošlu sezonu propustio zbog problema sa povredom zbog koje je i izgubio plasman na ATP listi.

Na ruku mi je išlo i to što je rival tokom dobrog dela meča imao problema sa mišićem, pa nije mogao dobro da se kreće, a to je Nadalu podiglo samopouzdanje.

 

 

"Ovo je veoma važna pobeda za mene. Znam da još nisam na nivou koji se od mene očekuje, ali sam na dobrom putu. Znao sam da je rival veoma opasan sa osnovne linije, pa je moj cilj bio da igram što agresivnije. Drago mi je što ću sutra ponovo moći da izađem na teren, osećam se dobro i zaista sam zadovoljan", rekao je Španac posle meča.

Nadal će se u borbi za plasman u polufinale prvog ovosezonskog turnira sastati sa domaćim teniserom Džordanom Tompsonom.

Bez obzira šta uradi u Birzbejnu, Rafael Nadal će učetvovati na Australijan Openu za koji je dobio posebnu pozivnicu organizatora,