ATP

Ne razmišljam o tituli u Brizbejnu, ona nije realna: Nadal skida pritisak pred start prvog turnira u sezoni

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.12.2023 11:19
Ne razmišljam o tituli u Brizbejnu, ona nije realna: Nadal skida pritisak pred start prvog turnira u sezoni Tanjug/AP Photo/Francisco Ubilla, File

Španski teniser Rafale Nadal izjavio je da smatra kako nema prevelike šanse da osvoji titulu na ATP turniru u Brizbejnu, ali da će dati sve od sebe da se predstavi u što boljem svetlu, prenosi Rojters.

Nadal je u četvrtak doputovao u Australiju, pošto će igrati na ATP turniru u Brizbejnu, koji je na programu od 31. decembra do sedmog januara, navodi španska Marka.

 

 

Španac je poslednji meč odigrao 18. januara u drugom kolu Australijan opena protiv Mekenzija Mekdonalda, nakon čega je usledila pauza do kraja sezone.

"Nemam šanse za titulu. Nemoguće je u ovom trenutku razmišljati o osvajanju turnira. Ono što je moguće, to je da uživam u povratku. Zaista ne očekujem mnogo, godinu dana nisam bio na terenu", rekao je nadal i dodao:

"Ohrabrila me je fizička spremnost koju sam dostigao na treninzima. Mnogo je bolja nego što sam očekivao pre mesec dana. Nemam ciljeve na dugi rok, jer ne vidim sebe da ću igrati tako dugo. Zaista ne znam kako će se moja karijera odvijati i koliko ću biti u stanju da igram".