ATP

Rafeal Nadal: Bol na istom mestu, nadam se da ću igrati Australijan Open

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

05.01.2024 22:03
Rafeal Nadal: Bol na istom mestu, nadam se da ću igrati Australijan Open Guliver/AP Photo/Tertius Pickard

Počistio je Rafael Nadal Dominika Tima i Džejsona Kublera u prva dva kola ATP turnira u Brizbejnu, ali je kraj usledio već u četvrtfinalu kada je naleteo na Džordana Tompsona. Australijanac je slavio 2:1 po setovima 5:7, 7:6, 6:3.

Španac je imao tri meč lopte i priliku da sve završi u dva seta, ali se protivnik nije lako predavano i na kraju preokrenuo. Nadal je u trećem setu zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u predelu kuka. Upravo je to deo tela koji je operisao prošle godine.

"Moram da prihvatim stvari takve kakve su. Nije kao da sam proveo četiri meseca na najvišem nivou. Tek sam mesec dana na najvišem nivou. Nadam se da ću moći da treniram sledeće sedmice i igram na Australijan Openu, ali nisam siguran 100 posto. Bol je na istom mestu, ali osećam da je mišić u pitanju od umora. Prošle sezone to je bilo tetiva i osećaj je bio potpuno drugačiji jer sam ga primetio mnogo više. Danas nisam ništa osetio, nisam siguran šta se dešava, da li je više do toga da sam se uplašio", rekao je Nadal.

 

 

Nekadašnjeg svetskog broja jedan čeka nekoliko dana rehabilitacije i treninga. Već 14. januar počinje Australijan Open, a upravo nakon tog turnira 2023. godine, Nadalu je preporučena pauza od dva meseca, a zatim i operacija kuka. Zbog te povrede španski teniser je propustio ostatak sezone.

"Nadam se da su mi mišići dovoljno razrađeni posle nekoliko dana igranja i i teškog meča kao što je bio današnji protiv Tompsona. Već sam rekao da mi je cilj da budem konkurentan nekoliko meseci. Mnogo stvari može da se desi mom telu posle godinu dana bez takmičenja. Nadam se da je samo mišić u toj oblasti opterećen. Već sam rekao da nisam došao ovde da osvajam turnire. Došao sam ovde da igram tenis i dam sve od sebe. Nadam se da će mi biti bolje za par dana, ako ne bude uradiću testove", zaključio je Španac.