Vesti iz rukometa

Selektor Srbije pred baraž za SP: Tursku ne smemo potceniti

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.04.2023 18:55
Selektor Srbije pred baraž za SP: Tursku ne smemo potceniti Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi uoči mečeva sa Turskom u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano u novembru i decembru ove godine u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

U Staroj Pazovi okupila se i razvojna reprezentacija Srbije.

"Srećan sam što smo ova dva dana iskoristili za rad sa razvojnom ekipom. One su naša budućnost i neophodno je da ih pratimo, da unapređujemo njihovo taktičko i tehničko znanje, kao i fizičku spremu", rekao je selektor ženske reprezentacije Srbije Uroš Bregar, prenosi zvanični sajt RSS.

Srbija će sedmog aprila gostovati selekciji Turske u Giresunu, a revanš će biti odigran pet dana kasnije u Beogradu.

"Jedva čekam da počnemo sa radom, ali ono što je imperativ, jeste plasman na SP. Činjenica da će u ovoj akciji učestvovati devojke koje su ostvarile najveće uspehe sa srpskom reprezentacijom (Jelena Lavko, Jovana Stoiljković i Kristina Liščević su bile deo srebrne generacije 2013. uz Tamaru Radojević i Kristinu Graovac, koje su nosile reprezentaciju prethodnu deceniju) govori koliko je i njima važno da devojke na kojima ostaje ženski srpski rukomet dobiju priliku da odmere snage sa najboljim ekipama današnjice", dodao je selektor Srbije.

Pojedine rukometašice Srbije najavile su oproštaj od nacionalnog tima na revanš meču baraža za SP protiv Turske, koji će biti odigran 12. aprila od 18 sati na Banjici.

"Pritisak je zapravo privilegija posla kojim se bavimo. Biće sigurno puno emocija, ali nam je primarni zajednički cilj o kom sam pričao sa devojkama da se Srbija plasira na SP, a potom i da se one oproste od reprezentativnog dresa kako zaslužuju", naveo je Bregar.

On je istakao da Srbija ne sme da potceni selekciju Turske.

"Iskustvo je na našoj strani, posebno zato što smo igrali protiv Turske u kvalifikacijama i baš kod njih odigrali jedan kvalitetan meč. Međutim, ne smemo da zaboravimo da Kastamonu igra Ligu šampiona i da rukometašice tog kluba imaju iskustvo igranja najjačih utakmica, protiv najboljih evropskih igračica", zaključio je Bregar.