Vesti iz rukometa

Kristina Liščević: Biće jako teško poslednji put zapevati himnu Srbije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.04.2023 20:15
Kristina Liščević: Biće jako teško poslednji put zapevati himnu Srbije MN Press

Srpska rukometašica Kristina Liščević izjavila je danas da sa posebnim emocijama očekuje mečeve protiv Turske u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će od 29. novembra do 17. decembra biti odigrano u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Turska će sutra od 16 sati dočekati Srbiju u prvom meču baraža za SP, a revanš je pet dana kasnije u Beogradu.

Kristina Liščević, Jovana Stoiljković i Jelena Lavko će se na revanš meču sa Turskom odigrati poslednje mečeve u dresu Srbije. Kristina Graovac i Tamara Radojević će se na kraju sezone oprostiti od rukometa.

"Ove dve utakmice, posebno revanš u Beogradu će za mene posle osvojene medalje 2013. godine sa sobom doneti poseban naboj emocija. Biće jako teško poslednji put zapevati himnu. Mnogo godina igramo jedna sa drugom, svaki put kada se okupimo osećaj je poseban i volela bih da svaka reprezentacija ima to poštovanje i druženje koje imamo mi jedna sa drugom", izjavila je Liščevićeva, prenosi zvanični sajt RSS.

Srpska rukometašica Jelena Lavko izjavila je da veruje da će njena selekcija napraviti dobar rezultat protiv Turske.

"Malo nam je čudno kada nas mlade igračice, devojčice koje su ovde oslovljavaju sa 'Vi', ali kada se setim svojih početaka i toga kako sam ja gledala starije igračice, želim da se sve devojke koje sada ulaze u reprezentativni pogon osećaju onako kako sam se i ja osećala kada sam tek došla. Imamo izuzetno dobru decu, i prošli put kada smo bile primetile smo da žele da slušaju, sa uvažavanjem prihvataju svaku sugestiju, ali na terenu i na treningu se taj respekt ne primećuje toliko, jer sve one su ovde da daju svoj maksimum i pokažu da zaslužuju da nose dres Srbije", izjavila je Lavko.

Jovana Stoiljković tvrdi da su srpske rukometašice dobro skautirale Tursku.

"Ja volim ovaj sport, ovu ekipu, ove devojke i meni je zadovoljstvo što sam tu. Dobro smo skautirale ekipu Turske, imamo pozitivan skor i daćemo sve od sebe da iz obe utakmice izađemo kao pobednice", zaključila je Stoiljkovićeva.