Vesti iz rukometa

Rukometašice Srbije u najjačem sastavu u baražu protiv Turske

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.03.2023 16:06
Rukometašice Srbije u najjačem sastavu u baražu protiv Turske Rukometni savez Srbije

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar objavio je danas konačan spisak igračica za predstojeće mečeve baraža sa Turskom za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će u novembru i decembru ove godine biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, saopštio je RSS.

U saopštenju se navodi da se na spisku nalaze i Jovana Stojiljković, Katarina Liščević, Jelena Lavko, Tamara Radojević i Kristina Graovac.

"Za pet igračica ovo može da bude "poslednji ples" s obzirom da već neko vreme najavljuju oproštaj od nacionalnog dresa. Sama činjenica da se devojke, koje su toliko toga dale ženskoj seniorskoj reprezentaciji Srbije odlučile da pomognu mladim devojkama da stignu do svetske rukometne smotre, govori o kakvim se ljudskim veličinama radi. Zbog te činjenice, dodatni emotivni naboj stvara se pred dvomeč sa Turkinjama, posebno za revanš utakmicu u Beogradu, koja će sigurno biti spektakl", navedeno je iz RSS.

Na spisku se nalaze: Golmani: Kristina Graovac, Jovana Risović, Jovana Vasiljković.
Pivoti: Katarina Bojčić, Jovana Milojević. Bekovi: Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Tamara Radojević, Anđela Janjušević, Jovana Kovačević, Dunja Tabak, Una Obrenović, Teodora Majkić, Aleksandra Vasić, Marija Laništanin (Agbaba), Milica Ignjatović. Krila: Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Zoe Petrović, Ana Kojić, Nataša Lovrić, Anja Vujnović.

Rukometašice Srbije okupiće se drugog aprila do 18 časova u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, ali se očekuje da sastav bude kompletan dan posle, zbog klupskih obaveza srpskih reprezentativki. 

Prvi meč između Turske i Srbije biće odigran sedmog aprila u Giresunu od 16 sati, dok je revanš na programu pet dana kasnije od 18 časova u Beogradu.