Vesti iz rukometa

Istorijski uspeh rukometaša Vojvodine: Novosađani u polufinalu EHF kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2023 20:55
Istorijski uspeh rukometaša Vojvodine: Novosađani u polufinalu EHF kupa MN Press

Rukometaši Vojvodine ostvarili su najveći uspeh u istoriji kluba na međunarodnoj sceni. Plasirali su se u polufinale EHF kupa pobedom nad Gortenjem na gostovanju Velenju rezultatom 30:26 (14:12) u revanšu četvrtfinala. 

U prvoj utakmici Vojvodina je u Novom Sadu trijumfovala rezultatom 31:30.

Novosađani su sve vreme bili u vođstvu, odlično je funkcionisao napad koji je predvodio iskusni rukometaš Belorusije Baris Puhovski, pojačanja na startu ove sezone. 

Domaćin je u drugom delu uspeo da izjednači na 18:18, ali je Vojvodina uzvratila i sa dva pogotka iz kontre Darka Milenkovića ponovo povela. Kod rezultata 21:19, Lučin je odbranio drugi sedmerac, pre toga su domaćini pogodili prečku sa penala. U 52. minutu Novosađani su stekli nedostižnih 24:19, a golman Fran Lučin odličnim odbranama odbio napade rivala.

Najefikasniji igrač Vojvodine bio je Baris Puhovski sa sedam golova, jedan manje postigao je Milan Milić, pratio ga je Mohameda Aziza Aidija sa pet pogodaka. Po tri gola postigli su Miloš Grozdanić i Darko Milenković.

Rival Novosađana u polufinalu biće bolji iz dvomeča Alingsas – Dukla. U prvoj utakmici u Švedskoj Alingsas je slavio rezultatom 39:33.