Vesti iz rukometa

EP u Nemačkoj je najbolje organizovano do sada: Predsednik Takmičarske komisije EHF najavljuje milion gledalaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 15:15
Božidar Đurković MN Press
Božidar Đurković

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj organizovano je najbolje do sada i do kraja takmičenja mečeve bi trebalo da gleda više od milion gledalaca, poručio je predsednik Takmičarske komisije Evropske rukometne federacije (EHF), Božidar Đurković.

Bivši prvi čovek Rukometnog saveza Srbije je u razgovoru za specijalizovani sajt balkan-hanandball.com govorio o tome koliko je zadovoljan presekom stanja nakon prve runde takmičenja.

"Prezadovoljni smo organizacijom i odigravanjem utakmica u prvoj rundi. Sve funkcioniše izvanredno bez ikakvih problema. Od prvog dana sam u Nemačkoj, dvorane su pune u svim gradovima i posebno smo zadovoljni posetom u svim dvoranama. Nadam se da ćemo premašiti broj od 1.000.000 gledalaca na turniru, što je bio i naš cilj pre početka", rekao je funkcioner EHF.

 

 

Kao predsednik Takmičarske komisije, Božidar Đurković je bio predstavnik "evropske kuće rukometa" na mnogim velikim takmičenjima, ali naglašava da je ovo u Nemačkoj nešto posebno.

"Bio sam i direktor EP u Beogradu 2012. godine, kao i SP godinu dana kasnije, kada smo u polufinalu i finalu imali po 20.000 gledalaca u Areni, ali ovo je nešto drugo. Na otvaranju na stadionu u Dizeldorfu je bilo 53.000 gledalaca i to je velika stvar. Rukomet je evropski sport i sreća svih nas koji smo u njemu je da je on najpopularniji u dve ekonomski najjače evropske zemlje - Nemačkoj i Francuskoj, a u Nemačkoj je broj sport broj dva odmah iza fudbala. Zato i kažem da ovo takmičenje ne može da se poredi sa bilo kojim drugim", istakao je Đurković.

Na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj danas su na programu tri meča, a oni će, baš kao is vi do kraja takmičenja, biti premošeni na kanalima TV Arena sport.