Vesti iz rukometa

I dalje je sve u našim rukama: Toni Đerona veruje da Srbija može nadoknaditi "prosuto" protiv Islanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 14:54
Toni Đerona, selektor rukometne reprezentacije Srbije Guliver
Toni Đerona, selektor rukometne reprezentacije Srbije

Ljubitelji rukometa u Srbiji sigurno će se još dugo sećati famozne završnice meča naših rukometaša i Islanđana u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali "orlovi" i njihov selektor Toni Đerona nemaju vremena da kukaju nad neobjašnjim greškama u "foto-finišu" i pretvaranju već viđene pobede u remi.

Što ne znači da se španski stručnjak i njegovi saradnici, između ispuštene senzacije i sutrašnjeg duela sa Mađarskom (20.30, TV Arena 3 Premium) nisu pozabavili sinoćnjim karambolom u trenucima kada je samo trebalo ostati pribran. 

"Pre nego što smo otišli na spavanje, stručni štab je pogledao utakmicu sa Islandom kako bismo uradili adekvatnu analizu. Kratki video snimci koji pokazuju šta treba da se ispravi su napravljeni i sada imamo sastanke pojedinačno sa igračima kako bismo ih zajedno sagledali. Nema se previše mogućnosti da se pogleda baš sve što bi trebalo, znali smo da će biti teško. Na kraju, osvojili smo jedan bod što znači da je i dalje sve u našim rukama. Možda smo propustili priliku, ali treba da se fokusiramo na dobre stvari koje smo uradili", istakao je Đerona za sajt Rukometnog saveza Srbije. 

 

 

Bitka sa severnim komšijama, prema njegovoj najavi, trebalo bi da bude fizički i taktički različita od prethodnih 60 minuta. Uz svest, da se Milosavljev i ostali još pitaju za svoj prolazak u drugu rundu i prenošenje bod(ova) u istu. 

"U prvoj utakmici smo igrali sa krupnim igračima u odbrani, ali naredni protivnik ima još krupnije igrače. Odličan su tim, šutiraju sa veće distance nego Island, oni su više išli na situacije jedan na jedan. Imaju tri potpuno različita srednjaka koja mogu da menjaju tokom utakmice. Pripremali smo se svakako, a sada ćemo samo dodati neke od sitnica koje smo videli na utakmici protiv Crne Gore", zaključio je Đerona.

 

 

Standings provided by Sofascore