Vesti iz rukometa

Božična večera za "orlove" u Barseloni: Đerona priredio iznenađenje rukometašima Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 11:26
Rukometaši i stručni štab reprezentacije Srbije RSS
Rukometaši i stručni štab reprezentacije Srbije

Selektor rukometen reprezentacije Srbije, Toni Đerona organizovao je večeru na Božić za igrače i stručni štab nacionalnog tima koji su učestvovali na turniru u Španiji.

Orlovi su u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (10-28. januar)  učestvovali na jakom turniru na Pirinejima, gde su u poslednjem meču poraženi od Španije 26:32, a pre toga je pretrpljen poraz i od Poljsk2 33:38, dok je u prvom kolu savladana Slovačka 31:24.

Nakon ovog meča španski stručnjak je odlučio i ko od igrača koji su bili deo tima u njegovoj rodnoj zemlji neće biti deo nacionalnog tima u Nemačkoj, a to su pivotmen Vojvodine Luka Rogan i levo krilo skopskog Vardara Marko Srdanović, ali će obojica biti u privpravnosti da "uskoče" ukoliko za to bude bilo potrebe.

 

 

Najbolji tim Srbije takmičenje na završnom turniru Evropskog prvenstva započinje u petak, 12. januara protiv Islanda, dva dana kasnije rival će im biti Mađarska, a 16. januara je na programu meč protiv Crne Gore.

Selektor Toni Đerona je odlučio da na put povede sledeće igrače:

golmani: Dejan Milosavljev i Vladimir Cupara;
leva krila: Nemanja Ilić i Vanja Ilić;
desna krila: Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić;
pivotmeni: Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek;
bekovi: Lazar Kukuć, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Kojadinović.

Propozicije u takmičenja su takve da će se u drugi krug plasirati po dve najboljplasirane ekipe iz svake grupe, a mečevi iz Nemačke biće prenošeni na kanalima TV Arena sport.