Vesti iz rukometa

Islanđani hvale "orlove", ali ne žele da se predaju: Tim sa severa Evrope motivisan pred meč sa Srbijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 18:05
Arnar Frejer AP Photo/Petr David Josek, Pool
Arnar Frejer

Meč protiv selekcije Srbije najvažniji je za reprezentativce Islanda na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Nemačkoj i svesni su da od ishoda tog susreta zavisi dalji tok takmičenja.

Novi slektor selekcije sa severa Evrope, Snori Gudjonson je naglasio da ima izuzetan respekt prema "orlovima", ali i istakao da se njegovi igrači neće predati.

"Imamo veliki respekt prema rukometašima Srbije koji imaju odličan tim i sjajne pojedinace. Preuzeo sam ovaj tim i verujem u njega. Smatram da smo moj stručni štab i ja napravili dobar plan i videčemo da li će se to isplatiti. Grupa u kojoj se nalazimo je veoma teška i zato je veoma važno da na startu takmičenja budemo pravi", kaže Gudjonson.

Sličnog razmišljanja kao i selektor je levi bek Islanđana, Aron Palmarson koji ne želi ni da raumišlja o dugim protivnicima u grupi C, Mađarskoj i Crnoj Gori.

"Osećamo se odlično, motivisani smo da igramo i daćemo sve od sebe da se predstavimo u što boljem svetlu. Srbija je sjajan tim i potpuno smo koncentrisani na taj duel, a tek kad se to završi možemo da pričamo o ostalim rivalima. Spremni smo, nema povređenih igrača i nadamo se najboljem", rekao je reprezentativac Islanda.

Meč prvog kola grupe C na programu je u petak, 12. juna sa početkom u 18.00 časova, dok se drugi duel igra u večernjem terminu od 20.30 časova, a oba će biti prneošena na kanalima TV Arena 1 Premium.