Vesti iz rukometa

Island, Mađarska i Crna Gora rivali rukometašima Srbije na EP u Nemačkoj 2024. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 18:34
Island, Mađarska i Crna Gora rivali rukometašima Srbije na EP u Nemačkoj 2024. godine MN Press

Rukometaši Srbije uverljivo su obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (10. - 28. januar 2024), a danas su u Dizeldorfu saznali i imena rivala u grupi "C", a to će biti Island, Mađarska i Crna Gora. Prvi meč "orlovi" će igrati 12. januara protiv Islanda, a dobar rezultat na ovom takmičenju bi im doneo i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici Tonija Đerone bili su u trećem šeširu pri žrebu koji je bio delimično dirigovan jer je šest selekcija unapred bilo rangirano. Bivši francuski as Žoel Abati, koji je izvlačio selekcije iz trećeg šešira bio je srećne ruke za "orlove" i poslao ih je u Grupu "C" na megdan Islandu, Mađarskoj i Crna Gora. Mečevi se ugraju u olimpijskoj hali u Minhenu.

Raspored grupe C

12. januar 2024.

Island - Srbija
Mađarska - Crna Gora

14. januar 2024.

Crna Gora - Island
Srbija - Mađarska

16. januar 2024.

Srbija - Crna Gora
Island - Mađarska

Evropsko prvenstvo održava se od 10. do 28. januara 2024. godine u šest gradova Nemačke (Dizeldorf, Keln, Berlin, Hamburg, Manhajm i Minhen), a 24 selekcije su smeštene u šest grupa sa po četiri ekipe. Dve prvoplasirane odlaze u drugi krug sa dve grupe od po šest selekcija. Po dve najbolje će u polufinale, trećeplasirani će igrati za peto mesto.

Prvenstvo 10. januara 2024. godine otvaraju domaćin Nemačka i Švajcarska, a taj duel će biti odigran na "Merkur špil Areni" na kojoj igra Fudbalski klub Fortuna iz Dizldorfa i očekuje se da na trbinama bude oko 50.000 gledalaca.

Titulu evropskog šampiona brani selekcija Švedske, a Srbija je na Evropskom prvenstvu pre dve godine učešće završila u grupnoj fazi i na kraju bila 14. u konkurenciji 24 selekcije, dok su se za EP naredne godine plasirali kao drugi u grupi iza reprezentacije Norveške.

Grupa "A": Francuska, Nemačka, S. Makedonija, Švajcarska

Grupa "B": Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija 

Grupa "C": Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora

Grupa "D": Norveška, Slovenija, Poljska, Farska Ostrva

Grupa "E": Švedska, Holandija, BiH, Gruzija

Grupa "F": Danska, Portugalija, Češka, Grčka