Vesti iz rukometa

Rukometaši Srbije pobedom nad Slovačkom pečatirali plasman na Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2023 19:33
Rukometaši Srbije pobedom nad Slovačkom pečatirali plasman na Evropsko prvenstvo MN Press

Rukometaši Srbije u poslednjem kolu kvalifikacija pobedom na Slovačkom 37:26 (19:13) pečatirali su plasman na EP u Nemačkoj. Igrali su izabranici selektora Tonija Đerone i za rezultat i za publiku u novosadskom SPENS-u i samo potvrdili da su u odličnoj formi.

Rasterećeni rezultatskim imperativom, rukometaši Srbije su brzo stavili do znanja rivalu da su mnogo kvalitetniji i pojedinačno i timski i već u petom minutu bilo je 5:0. Rešetali su Ilić, Marsenić, Kukić, Pešmalbek i Radivojević mrežu Slovačke na oduševljenje navijača u SPENS-u.

Igralo se i za publiku, malo manje se pažnja obraćala odbrani, ali rukomtaši Srbije čuvali su sigurnu prednost i na odmor su otišli sa prendošću od 19:13. Bogdan Radivojević je postigao šest golova, Marsenić i Pešmalbek po tri, Nemanja Ilič i Petar Đorđić po dva gola.

U nastavku je Srbija igrala sjajno, raznovrsno i navijačima priredila pravo uživanje i reviju golova. Radivojević, Ilić i Pešmalbek su postigli po šest golova, Vorkapić četiri, Borzaš, Kojadinović i Marsenić po tri, Kukić i Đorđić po dva, Milosavljević i Abutović po jedan.

Kvalifikacije za EP

Grupa 2, šesto kolo

Srbija - Slovačka 37:26 (19:13)

Norveška - Finska 32:23 (15:12)