Vesti iz rukometa

Poslednja faza prirpema pred početak EP: Rukometaši Srbije otputovali u Španiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 11:28
Toni Đerona MN Press
Toni Đerona

Rukometna reprezentacija Srbije otputovala je ovog jutra u Španiju, gde će učestvovati na jakom turniru koji će predstavljati završnu fazu pirpema za Evropko prvenstvo.

Selektor Toni Đerona poveo je igrače u rodnu zemlju letom preko Ciriha, a rivali "orlovima" na Iberijskom poluostrvu biće nacionalni timovi Španije, Slovačke i Poljske.

Sa prvobitnog spiska zbog lakše povrede zadnje lože otpao je kapiten Nemanja Ilić, koji će ostati u Beogradu i odraditi terapije, ali njegov nastup na EURO 2024 nije upitan.

 

 

U njegovom odsustvu poziciju levog krila u Španiji će pokrivati Vanju Ilića i prvotimac skopskog Vardara, Marko Srdanović.

Od igrača koji su trenirali prethodnih dana u bazi Fudbalskog saveza srbije Staroj Pazovi, put Katalonije nisu krenuli još golman Bomaštar i srednji bek Nikolić.

Mesto u avionu za Španiju zauzeli su:

golmani: Cupara, Milosavljev;
bekovi: Vejin, Milosavljević, Orbović, Kukić, Pušica, Abutovic, Đorđić, Kojadinović, Kos, Borzaš;
pivoti: Marsenić, Rogan, Pešmalbek;
krila: Radivojević, Vorkapić, V.Ilic i Marko Srdanović

Reprezentacija Srbije iz Španije se neće vraćati nazad u Beograd, već direktno odlazi na Evropsko prvenstvo u Nemačku, gde ih 12. januara čeka prvi meč sa Islandom, a grupi se još nalaze selekcije Mađarske i Crne Gore.

Propozicije takmičenja su takve da će plasman u drugi krug smotre najboljih evropskih selekcija izboriti po dve najbolje selekcije iz šest grupa.