Vesti iz rukometa

Verujem da imamo čemu da se nadamo na otvaranju prvenstva: Toni Đerona priželjkuje "skalp" Islanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 17:15
Toni Đerona, selektor rukometne reprezentacije Srbije MN Press
Toni Đerona, selektor rukometne reprezentacije Srbije

Muška seniorska rukometna reprezentacija Srbije prvi meč na prventvu Evrope u Nemačkoj igra sa Islandom, sutra s početkom u 18.00 (TV Arena 1 Premium), posle čega je do kraja nadmetanja u grupi C očekuju dueli sa timovima Mađarske i Crne Gore. 

Prvi rival "orlova" trebalo bi da bude i najkrupniji zalogaj za Tonija Đeronu i njegove izabranike, mada španski stručnjak i druge dve selekcije vidi kao protivnike s kojima može da se igra. 

"Naša grupa je najujednačenija na prvenstvu. Četiri ekipe koje u svakoj utakmici mogu da prevagnu na svoju stranu i to će sve biti teški i izazovni dueli. U drugim grupama, favoriti su izrazitiji, dok kod nas to nije slučaj. Verujem u mogućnosti svog tima, ali Island je ekipa koja ima igrače sa možda najboljim individualnim kvalitetima u napadu. Imaju dosta igrača koji mogu da naprave razliku u igri jedan na jedan. Dosta trče i drže visok tempo, ali znamo svoje prednosti i trudićemo se da ih adekvatno iskoristimo". 

Đeroni je savršeno jasno šta je sve potrebno da se poklopi da bi Srbija trtijumfalno zakoračila u borbu za drugu rundu. 

"Verujem u adekvatnu odbranu, dobru rolu naših golmana i da uz kvalitetan napad koji možemo da pružimo, imamo čemu da se nadamo na otvaranju prvenstva", jasan je šef stručnog štaba srpskog tima.

Srbija je na prethodnom EURO zauzela 14. mesto, dok su Islanđani bili šesti.