Vesti iz rukometa

Rukometaši Srbije u Španiji bruse formu pred EP: Slovačka pobeđena, selektor Đerona video mane

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.01.2024 09:52
Selektor Srbije Toni Đerona MN Press
Selektor Srbije Toni Đerona

Rukometaši Srbije sinoć su u španskom Granoljersku pobedili Slovačku 31:24 (16:14), a danas od 17.45 igraju protiv Poljske u drugom kolu turnira koji je poslednja provera pred EP u Nemačkoj. Posle bazičnih priprema, tunir u Španiji, gde će "orlovi" poslednji meč odigrati u subotu od 19.00 časova protiv domaćina, predstavlja poslednju proveru pred EP u Nemačkoj koji počinje 10. januara i grupu C sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.

Najefikasniji igrač u selekciji Srbije bio je Bogdan Radivojević sa osam golova, Lazar Kukić i Luka Rogan po četiri, Uroš Kojadinović i Mihajlo Marsenić po tri, Dragan Pešmalbek dva, Miloš Kos, Uroš Borzaš, Vanja Ilić, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Marko Srdanović, Petar Đorđić po jedan. Za igrača utakmice proglašen je srpski rukometaš Lazar Kukić.

"Posle priprema u Srbiji i perioda bez utakmica, moramo biti zadovoljni ovom partijom. Naročito je prvih 20 minuta meča bilo izuzetno dobro i u napadu i u odbrani. Dozvolili smo im posle toga da se vrate u meč, najviše zahvaljujući našim tehničkim greškama. Ipak, nismo klonuli, nismo odustali i ostvarili smo svoj cilj. Uz to smo i svi dobili minutažu, svi smo odigrali kvalitetno i mirne glave se pripremamo za narednog protivnika", rekao je Kukić, prenosi zvanični sajt RSS.

 

 

Selektor Srbije Toni Đerona bio je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom u svim fazama meča.

"Ovo nam je prvi meč otkako smo se okupili i suočili smo se sa nekim problemima. Isprobavali smo različite opcije, razigravali smo celu ekipu kako za predstojeće mečeve tako i za sam šampionat Evrope. Zadovoljan sam kako smo izgledali u odbrani, radili smo dobar posao iako naravno ima još prostora za napredak. Iskoristićemo utakmice sa Poljskom i Španijom da sve dodatno uigramo, kao i da poboljšamo igru u ofanzivi", istakao je selektor Srbije.