Vesti iz rukometa

Uroš Bregar posle poraza od Poljske: Na kraju se promenio i kriterijum suđenja i mislim da je to presudilo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 19:09
Uroš Bregar, selektor Srbije MN Press
Uroš Bregar, selektor Srbije

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je večeras u Herningu da je njegov tim imao šanse da pobedi Poljsku na Svetskom prvenstvu. 

Rukometašice Srbije poražene su danas od selekcije Poljske rezultatom 22:21 u meču prvog kola Treće grupe druge faze takmičenja na SP. Srbija je ovim porazom izgubila sve šanse za plasman u polufinale SP.

"U ovakvom sastavu nismo igrali ovako teške utakmice, a Poljska je kvalitetan protivnik. Imali smo svoje šanse, ali nismo imali snage, nismo dobili neke duele u napadu u kojima bismo stvarali višak. Na kraju se promenio i kriterijum suđenja i mislim da je to presudilo. Ovo je bio veliki izazov za koji smo se dobro spremili, dobri smo bili u odbrani, bili smo blizu toga da upišemo drugu pobedu, ali nažalost nismo izdržali do kraja", rekao je Bregar, prenosi zvanični sajt RSS.

Kapiten Srbije Sanja Radosavljević izjavio je njenom timu nedostajalo snage u završnici utakmice.

"Borile smo se celu utamicu, ali ponovo nam je falilo snage u završnici da zadržimo prednost i upišemo pobedu. Nadam se da će nam ovo biti važne lekcije za budućnost, da ćemo biti fokusiranije i sigurnije u narednim mečevima, naročito u realizaciji", poručila je Radosavljević.

Srbija će u subotu u drugom kolu Treće grup druge faze na SP igrati protiv Nemačke.