Vesti iz rukometa

Rukometašice Srbije ubedljivo poražene od Japanki

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 18:24
Rukometašice Srbije ubedljivo poražene od Japanki Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena u drugom kolu turnira Španiji, Japan je savladao izabranice Uroša Breaga rezultatom 38:22 (14:9).

Ekipa Japana kaznila je veliki broj grešaka Srbije i upisala i drugu pobedu na turniru pošto su prethodno prvog dana pobedile domaćina Španiju rezultatom 31:29. Posle pobede nad Argentinom (28:18) u prvom kolu, Srpkinje nisu prikazale dobru igru protiv rukometašica iz "zemlje izlazećeg sunca". 

Japanke su u ranoj fazi meča povele 7:3, Srbija se vratila na 6:8, ali su rukometašice iz Azije na veliki odmor otišle sa plus pet (14:9). Da će Japan ubedljivo slaviti znalo se posle prvih pet minuta drugog poluvremena tokom kojih naše devojke nisu dale gol.

Najviše golova za Srbiju dala je Jovović - pet, Lazić je dala četiri, a tri Janjušević.

Selektor Srbije, Uroš Bregar, bio je kratak posle poraza.

"Kad izgubiš sa ovolikom razlikom jasno je da je protivnik bio bolji u svim segmentima igre. Uzeli smo učešće na ovom turniru kako bi probali sve igračice, tako smo i danas maksimalno rotirali, tražili se. Ostaje nam još jedna utakmica sutra, zatim ćemo analizirati sve i videti šta može da se popravi pred Dansku", rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Poslednjeg dana turnira Srbija će imati priliku da odmeri snage sa španskim ”ratnicama” u susretu koji je zakazan za 13 časova.

Turnir u Santanderu poslednja je provera za našu reprezentaciju pred start Svetskog prvenstva koje 29. novembra počinje u Danskoj.